ХРВАТ РАЗБИЈАО ЂОКОВИЋА: Победио сам Новака 6:0, а онда је његов тата ушао у свлачионицу и псовао му све "по списку"

Новости онлине

20. 04. 2021. у 08:20

ХРВАТСКИ музичар Горан Белошевић некада је био велика тениска нада.

ХРВАТ РАЗБИЈАО ЂОКОВИЋА:  Победио сам Новака 6:0, а онда је његов тата ушао у свлачионицу и псовао му све по списку

Фото: Принтскрин

Тренирао је својевремено у чувеном академији Николе Пилића, где се дружио са Новаком Ђоковићем и Ернестом Гулбисом.

"Са 17 година сам отишао у Академију Пилић, то ми је на почетку била једна успутна станица јер сам у Немачкој наступио на једном ИТФ-ову турниру јуниора. И тад сам упознао Новака Ђоковића. Он је две године млађи од мене, али је већ био перјаница у академији. Био је први јуниор света до 16 година, иако је имао непуних 15. У другој фази, три године после, Новак је само једном свратио, а ја сам се више дружио с Летонцем Гулбисом, на терену и ван њега. По мени је он био већи талент од Новака, али Ђоковић је пуно већи радник. Новак је знао да се пробуди у три ујутро и вежба сервис, иако смо претходног дана осам сати тренирали. Упалио би рефлекторе у дворани и тукао сервисе. Он је био велики талент и крвави радник, нешто као наш Дражен Петровић", рекао је Бошковић у интервјуу за Вечерњи.

Белошевић каже да у Ђоковићу тада није видео будућег најбољег тенисера света.

"Не, ја сам тада гледао само себе, нисам се освртао на околину. Кад сам први пут дошао у академију, практично из аута, победио ме са 6:4. Потом смо отишли на један јуниорски турнир, требали смо да играмо парове, али смо предали тај меч и то је остало забележено. И онда је 2004. стигао у Загреб да одигра један Фјучерс на Велесајму, звао ме на тренинг и ја добијем први сет са 6:0. Тад је дошао његов тата и прекинуо тренинг, а у свлачионици му је псовао све "по списку". Но, ја нисам упао у квалификације, а он је из квалификација стигао до полуфинала."

Белошевић је тренутно директор Загреб опена за тенисере и помоћник директора женског тениског турнира Загреб лејдис опен. У Хрватској је познат и као музичар, оснивач је групе "Правила игре", а аутор свих песама је Миро Буљан који је компоновао за Тонија Цетинског и Тошета Проеског.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)