ЂОКОВИЋА УДАРИЛА НОСТАЛГИЈА ЗА СРБИЈОМ: Монте Карло не може да се пореди са Београдом! Питао сам АТП да ли се разговара о вакцини

Новости онлине

14. 04. 2021. у 08:53

НОВАК Ђоковић пред турнир у Монте Карлу дотакао се питања вакцинације тенисера и боравку у Београду.

ЂОКОВИЋА УДАРИЛА НОСТАЛГИЈА ЗА СРБИЈОМ: Монте Карло не може да се пореди са Београдом! Питао сам АТП да ли се разговара о вакцини

Фото: АП

Неколико пута претходних месеци је Новак говорио да му недостаје публика када је играо пред празним трибинама.

Српски тенисер је истакао да је сада богатији за то искуство, али и да је то утицало на њега.

„Јесте, у тим дворанским турнирима осећао сам демотивисаност, засићеност. Видећемо хоће ли ми помоћи то искуство или неће. Ја ћу се трудити да будем позитиван, да себе инспиришем да играм независно од тога има ли или нема публике. Чињеница јесте да је сабласно. Ипак, нисам играо званични меч од Аустралије и радујем се повратку и такмичењу – одатле ћу да црпим енергију и мотивацију, желим опет да се надмећем с најбољима на свету“, рекао је Ђоковић.

Новаку је већ 15 година „тениска база“ у Монте Карлу, те је истакао да је „посебан осећај када можеш да спаваш у свом кревету, са својом фамилијом, а тенис се игра иза угла“. Ипак, одлучио је да све више времена проводи у престоници Србије.

„Све више сам у Београду. И због академије, али желим више времена да проводим у Србији, желим то и својој деци. Не може ни Монте Карло ни било који други град да се пореди са Београдом и осећајем који имам кад дођем кући. То је то, то је дом у срцу који је увек ту и незаменљив“.

Посветио је пажњу вакцинацији и открио део разговора са једним од званичника АТП.

„Много је разговора о тој теми, питао сам данас једног тур менаџера разговарају ли унутар АТП о томе. Активно разговарају о томе да се вакцинисани играчи лише рестрикција. Такође, речено ми је да, независно од тога, раде на попуштању рестрикција, тј. да не буде мехур у земљама које то не захтевају. Може се издржати неколико недеља, али целе године су та правила – то утиче не само физички, него психички и емотивно. Нисам ни ја желео да играм Мајами – не могу да прихватам неке ствари које раније јесам, јер желим да будем муж и отац који је присутан“, рекао је Ђоковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

teniska baza u Monte Karlu

14.04.2021. 09:28

Može on da ima tenisku bazu gde god poželi, jer je dovoljno imućan. Problem je u nečem drugom pa je bolje reći "poreska baza" u Monte Karlu. E sad neko će reći da on zarađuje radeći u inostranstvu. Dobro to je zarada od igranja na turnirima, ali... Gde on to ostvaruje zarade od sponzora, koja u slučajevim odličnih tenisera višestruko premašuje zarade od turnira? Gde on to ostvaruje zarade od prodaje patika, majica i sličnih drangulija sa svojim logom? I onda će za godinu, dve, tri, kad tih zarada nestane, on sav "nostalgičan" da se vrati u Srbiju.