ДРАМА СРПСКЕ ТЕНИСЕРКЕ: Због короне ми је срце у лошем стању, добро је да сам жива...

Novosti online

04. 03. 2021. у 18:10

СРПСКА тенисерка Дејана Радановић је преживела голготу због коронавируса

ДРАМА СРПСКЕ ТЕНИСЕРКЕ: Због короне ми је срце у лошем стању, добро је да сам жива...

ФОТО: ТСС

Дејана је на свом Инстаграм профилу поделила исповест у којој тражи од спортиста да се контролишу и воде рачуна.

- Средином новембра почела сам да осећам необичан умор и на терену и ван њега. Узела сам пет дана паузе да бих се мало одморила, али кад сам поново почела да тренирам, осећај је био исти. Ноге су ми биле толико тешке да сам имала проблема и да џогирам, а да не причам о кретању на терену - почиње Дејана своју причу.

Убеђивала је себе да се ради о обичном умору. 

- После тих десет дана, неколико људи око мене је било позитивно на ЦОВИД-19. Ја сам одмах урадила тест, али се показао као негативан. Урадила сам тест на антитела и испоставило се да је њихов ниво лудачки висок, значи да сам тренирала док ми је вирус био у телу. Нисам имала никакве симптоме и у том тренутку ми није пало на памет да је вирус можда одговоран за моје стање - наставља Радановићева.

Када је добила резултате одлучила је да се врати на терен. Није била свесна колико то може да јој нашкоди. 

- Без икаквих симптома изузев тога што сам била уморна, нисам ни на крај памети имала идеју да паузирам месец дана. Како је професионалном спортисти ‘дозвољено’ да узме месец слободно само зато што се осећа уморним?! Не говорим овде о много горим стањима које је вирус проузроковао и повредама наравно - пише Радановић.

После неколико дана се осетила боље, мислила је да је то стање прошлост и после недеље тренинга играла је неколико егзибиционих мечева и почела је припреме и гурала себе јер сматра да то спортисти и треба да раде током предсезона.

- Кад сам завршила са припремама отишла сам у Јужну Африку (1400 метара висине, 25-30 степени Целзијуса). Буквално нисам имала снаге да трчим 50 метара и загревам се за тренинге. Мислила сам да првих неколико дана морам да се прилагодим новим условима. Али ствари се нису побољшавале. Играла сам мечеве у таквом стању и било ми је тешко и да ходам. Тренирате по неколико сати дневно, а дођете до тачке где једва можете и да ходате - каже Дејана.

По повратку је посетила лекара и схватила да су форсирање и тренинзи могли да узму превелики данак.

- Кад сам дошла назад, посетила сам кардиолога (нешто што је требало да урадим још раније) и срце ми је било у лошем стању. Сада, скоро четири месеца касније још се није опоравило и не могу ни да замислим кроз шта је оно прошло због мене. Нажалост, било је и спортиста који су тренирали са вирусом, нису се добро опоравили и срце им је једноставно стало. Вероватно ни ја нисам свесна колико сам срећна што моје није. Ако вам ја посао канцеларијски онда је то другачија прича, враћање на посао, него кад морате да трчите сатима у току дана. Слушајте своје тело и знајте када да га напрежете, а када да станете - поручила је Дејана Радановић.

Дејана је рођена у Зрењанину 1996. године, освојила је девет ИТФ титула, а највиши пласман на WТА листи јој је 187. место од лета 2018. године.

(АЛО) 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)