"САМО НЕКА СЕ ДЕРЕ И ОСВАЈА ГРЕН СЛЕМОВЕ" Иванишевић верује да ће Ноле оборити рекорд Маргарет Корт по броју мејџорса

Novosti online

03. 03. 2021. у 11:29

САМО НЕКА СЕ ДЕРЕ И ОСВАЈА ГРЕН СЛЕМОВЕ Иванишевић верује да ће Ноле оборити рекорд Маргарет Корт по броју мејџорса

Фото: АП

ТРЕНЕР Новака Ђоковића горан Иванишевић открио је за хрватску телевизију шта мисли о трци за најбољег тенисера свих времена, али и мистерију са Аустралијан опена, коме је светски број један упутио речи "Кажи нешто, чекам те пола сата" "Шта кашљеш у пи*ку материну, бре".

- Видели смо да је било кашљања, али то је три реда изнад мене. Схватам га, велика је тензија. Тешко је нешто рећи, терен је велики, све се примети. Тешко је објаснити, може да се каже за неке ствари... Схватам га, такав је приитсак. Нека се он дере и побеђује на Гренд слемовима - уз осмех је изјавио Иванишевић у разговору за ХРТ.

Хрват то све разуме, истог су менталитета, темпераментан је и сам био као играч. Он каже да је сарадња са Новаком изванредна.

- Менталитет је исти, језик је исти, то јако пуно помогне у објашњавању, у разговору, на терену. Чак некад не мора ништа да се каже, довољно је да се погледамо. Балканац може тренирати било кога, али Балканца не може тренирати нитко осим Балканца - додаје Иванишевић.

Упоређујући Роџера Федерера, Рафаела Надала и Ђоковића, Иванишевић каже да су један другога учинили бољим играчима.

- Овај су тенис направили бољим и занимљивијим. Сви су причали о рекордима Маргарет Корт и Серене Wилијамс, да је то недостижно, али можда то достигну и Новак и Рафа. Има још до тога јако пуно, све је могуће - закључио је.

(Б92/ХРТ)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)