"СТРАНИ МЕДИЈИ СУ НАД НОВАКОМ ИЗВРШИЛИ ТЕКСАШКИ МАСАКР": Иванишевић бруталним речима стао у Новакову одбрану

Novosti online

02. 03. 2021. у 11:39

СТРАНИ МЕДИЈИ СУ НАД НОВАКОМ ИЗВРШИЛИ ТЕКСАШКИ МАСАКР: Иванишевић бруталним речима стао у Новакову одбрану

Фото: EPA-EFE/ PETER KLAUNZER

СВЕТСКИ медији не престају да прозивају Новака Ђоковића. Ипак, Србин све те препреке, баш као и оне на терену успешно прескаче.

Тренер светског броја један Горан Иванишевић у интервјуу за "Спорт клуб" је истакао да је Ђоковић преживео "тексашки масакр".

Једно од питања упућено Хрвату гласило је овако:

Прошло је више од недељу дана откад је Новак Ђоковић освојио свој девети трофеј у Мелбурну. Сад кад се прашина слегла, који су основни утисци са Аустралијан опена?

- Лично, као Новаковом тренеру и његовом навијачу, ово ми је најслађа победа. Новак би вероватно навео Ролан Гарос 2016. или први Вимблдон, али за мене, после године у којој су га медији масакрирали из свих могућих оружја… Осећај је заиста добар. Било је необично, нешто тако нисмо искусили раније – 42 дана у Аустралији, карантин, повреда, публика која одлази усред меча због полицијског часа, суморна атмосфера неколико дана и онда савршено Ђоковићево финале са сваког аспекта - рекао је Иванишевић.

Новак Ђоковић у загрљају са Гораном Иванишевићем/Фото: АП

Једно од питања било је. "Споменули сте сад то да медији масакрирају Новака већ годину дана, а током турнира Ђоковић нам је рекао да се „његове грешке мање праштају у поређењу с неким другим спортистима". Због чега он има такав третман у медијима?"

Иванишевић је имао спреман одговор.

- Све је почело од Адрија тура – многи су га и пре прозивали, али никада као у последњих годину дана, ово је као да гледам (филм) Тексашки масакр моторном тестером, ха-ха-ха. Зашто је то тако? Због његовог порекла, на људе с Балкана увек се друкчије гледа. Такође, Новак се не плаши да отворено каже шта мисли и да се бори за оно у шта верује. Сви су једва дочекали оно ср***е које му се десило на УС Ппену. Па се у Аустралији заузео за колеге и опет – хајде да ударимо на Ђоковића. Једини он говори, остали ћуте. Током моје каријере многи су играчи радили разне ствари, али нико није био третиран на тај начин као Новак - закључио је некадашњи освајач Вимблдона.

Подсетимо, Ђоковић је девети пут у каријери осовјио Аустралијан опен.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)