ЈЕ ЛИ АТП НЕПОШТЕН ПРЕМА НОВАКУ? Аустралијска легенда мисли тако

Novosti online

19. 02. 2021. у 22:09 >> 22:10

НЕКАДАШЊИ директор Аустралијан опена Пол Мекнами опет је стао у одбрану Новака Ђоковића.

ЈЕ ЛИ АТП НЕПОШТЕН ПРЕМА НОВАКУ? Аустралијска легенда мисли тако

ФОТО: АП

Четвероструки грен слем шампион у дубловима сматра да се АТП поново осрамотио јер није стао у одбрану Ђоковића "од спољних напада".

- Срамота ме је као бившег члана АТП борда. Нечувено је да светски број један нема никакву заштиту од АТП - рекао је Мекнами, који је и у децембру прошле године критиковао одлуку АТП да Нолету ускрати могућност кандидатуре у АТП борду играча зато што је основао своју Асоцијацију.

Ђоковић је апсолутни рекордер Мелбурна са осам титула шампиона, али никад није имао подршку Аустралијанаца ни близу као Федерер или Надал.

- Истина је да Новак не иде низ длаку Аустралијанцима, ни близу као Федерер или Надал који избегавају да се јавно изјашњавају о "тежим темама", али кад видим да се момак великог срца и са добрим намерама разапиње на крст нимало ми се не допада - додао је Мекнами.

Аустралијанац је подржао Новака и у сукобу са Ником Кирјосом, а подржао је и Адрија тур због кога је новак постао Државни непријатељ број један у свету.

- Тенис није био на мапи месецима пре Адрија тура а тада се вратио. поред тога, идеја је била да се зближе људи на Балкану. новак је Србин који има Хрвата за тренера - подсетио је Менами на Горана Иванишевића који је такође због својих балканских корена имао проблема током каријере.

Мекнами је некадашњи светски број један у дубловима. Оснивач је Хопман купа и дугогодишњи директор Аустралијан опена.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)