ЈАЧИ ОД СВЕГА: Новак славио против Раонића и повреде, запушио уста свим критичарима 300. победом на Гренд слемовима!

А. Илић

14. 02. 2021. у 14:31 >> 14:31

Невероватан подвиг направио је Новак Ђоковић. Србин је са 3:1 (7:6, 4:6, 6:1, 6:4) савладао Милоша Раонића и упркос повреди уписао тријумф!

ЈАЧИ ОД СВЕГА: Новак славио против Раонића и повреде, запушио уста свим критичарима 300. победом на Гренд слемовима!

ФОТО: АП/Танјуг

Говорило се доста о томе да Новак неће изаћи данас на Род Лејвер Арену због повреде. Изашао је, и не само то, већ је и тријумфовао. Резервисан је био Ђоковић на самом почетку меча. 


Први сет није дао тај-брејк, обојица су чували свој сервис. Ипак, показао је Новак због чега је "краљ" тај-брејка". 

Други сет припао је Милошу Раонићу који је добио једини брејк. Искористио је мали пад у игри нашег тенисера Раонић и уписао сет против Србина. 

У трећем сету постојао је само Ђоковић на терену, чинило се да се ослободио повреде и то се и видело. Добио је сет са 6:1 уз два брејка нашег тенисера. 

Тактички је одиграо Ђоковић у последњем сету, дозволио је Раонићу да игра све до завршнцие када је искористио његов пад концентрације за брејк, а потом и победу.

Ђоковић - Раонић ЧЕТВРТИ СЕТ 7:6 (1), 4:6, 6:1, 6:4

6:4 - Фантастично се дефанзива Новака Ђоковића трансформише у офанзиву, убацио је код првог поена одлично, исто и код трећег. Две меч лопте има наш тенисер! 

5:4  - Има Новак 30:0, одличан ретерн Ђоковића код другог поена. Три брејк лопте има Ђоковић, два пута је из дефанзиве погодио линију, на крају још једна лоптица Раонића иде у мрежу. Прву не користи, одлично сервира Канађанин. Одбранио је и другу Милош. Трећа је била срећа, Новак прави брејк. 

4:4 - Концентрација висока код Ђоковића, добија још један гем на свој сервис. 

3:4  - Две неизнуђене грешке направио је Милош Раонић. Трећи поен добија јаком дијагоналом. Након аса из другог сервиса изједначује Раонић. Велику прилику имао је Новак, изградио је позицију, али лоптица након ударца заврђила је у мрежи - гем за Раонића на крају. 

3:3 - Ђоковић фокусиран на свој сервис. Добија гем без много проблема. 

2:3 - Није се превише трудио Новак на сервис Раонића, чувао је енергију за завршницу сета. Црногорац из Канаде добија га "нулом". 

2:2 - Могао је да закомпликује Новак, Раонић је имао 0:30, али је прорадио српски "инат". Успева да окрене Новак и сачува сервис. 

1:2 - Две везане брејк лопте за Новака Ђоковића. Прву није дозволио Милош нашем тенисеру да искористи, сервирао је ас. Није искористио ни другу - изједначење. Спасао се још једном Раонић, а највише сервису може да захвали. 

ФОТО: АП/Танјуг

1:1 - Фантастично сервира Ђоковић и свој сервис добија са 40:15. Треба истаћи да у игри Раонића више нема те свежине, делује изгубљено на терену када сервира Србин. 

0:1 - Раонић сигуран на свој сервис, добија га без много проблема. 

Ђоковић - Раонић ТРЕЋИ СЕТ 7:6 (1) - 4:6, 6:1 

 6:1 - Сервира Ђоковић за сет. Осмим асом долази Ноле до две сет лопте. Пет гемова у низу освојио је Новак 

5:1 - Има Ноле трећи сет на тацни, предност два брејка долази, а чини се да је фантастичним ритерном у потпуности збунио Раонића који није имао одговор. 

 4:1 - Долази Ђоковић до гем лопте, не користи је. Ново изједначење. Добар сервис кроз средину, лошији ритерн Раонића довео је до поена Ђоковића - предност. Потврдио је брејк и сада се већ лакше дише. 

ФОТО: АП/Танјуг

Tekst potpisa

3:1  - Ђоковић добија прилику за брејк. Брани се Раонић, успева Ђоковић да дође и до друге прилике. Коначно гледамо гем у коме пада проценат убачених првих сервиса Раонића, коначно успева Ђоковић да дође до брејка. 

2:1 - Осваја Србин још један гем на свој сервис. 

1:1  - Три аса у једном гему за Раонића. Тренутно је на 81 одсто освојених поена на првом сервису и управо га то држи у мечу.

1:0 - Уопште не сумњамо у Новаков сервис, служи га данас добро, те са лакоћом осваја још један гем. 

ФОТО: АП/Танјуг

Ђоковић - Раонић ДРУГИ СЕТ 7:6 (1) - 4:6 

4:6 - Сервирао је Раонић за други сет и свој сервис добио са 40:15 

4:5 - Раонић после паузе сервира за други сет. Одлична игра Ђоковића на сервис, без много проблема осваја гем. 

3:5 - Покушао је Новак да притисне Раонића, био је близу тога га изненади, али након изједначења сигуран сервира Раонића. 

3:4 - Успева да прекине серију од три добијена гема Раонића и коначно долази лако до сервиса Ђоковић. 

2:4 - Веома лако долази до гема Раонић, потврђује брејк, на лицу Ђоковића видне су болне гримасе. 

ФОТО: АП/Танјуг

2:3 - Није добро, након лавовске борбе допустио је Ђоковић Раонићу да направи први брејк у мечу. 

2:2 - Долази до гема на свој сервис канадски тенисер. 

2:1 - Дозволио је Новак Раонићу прилику да изједначи и дође до брејк лопте, успева да врати брејк, успева да се одбрани и дође до гем лопте, али следи нова грешка, поново изједначење. Фантастичном дијагоналом долази поново Србин до гем лопте, форхенд винером узима сервис гем након седам минута. 

1:1  - У другом успева да намучи противника и долази из дефанзиве до нове брејк лопте. Успева поново да се извуче Раонић и изједначи. 

1:0 - Први сервис имао је Ђоковић, добио је гем без много проблема.  

ФОТО: АП/Танјуг

Ђоковић - Раонић ПРВИ СЕТ 7:6 (1)

ТАЈ БРЕЈК - Имао је велику прилику Раонић да дође до првог поена, гађао је линију, али је промашио - поен Ђоковић. После размене греши Раонић 2:0 за Новака. Нови промашај Раонића 3:0. Добар ритерн Ђоковића, одбија лоптица да пређе преко мреже 3:1. Добар други сервис канадског тенисера који након новакове грешке смањује заостатак на 3:2. Поновно греши Раонић 4:2. Добар фордхенд Ђоковића, 5:2. Грешка Ђоковића, брзо је желео да дође до поена, одлази лоптица у аут, 5:3. Сјајна игра Ђоковића, прошетао је противника и након 18 размена натерао га на грешку. Има три сет лопте Ђоковић. Прву не користи. другу је искористио. 

6:6 - Великом лакоћом долази новак до гејма, што је веома важно за сапомоуздање пред тај-брејк 

5:6 - Након 42 минута игре ниједан тенисер нимало не одступа. Погађа Раонић три пројектила, два из сервиса, те Канађанин има три гејм лопте, користи прву. Новак поново сервира за останак у сету. 

ФОТО: АП/Танјуг

5:5 - Сервирао је Новак за останак у мечу и успео да се обрани. 

4:5 - Одличан почетак Ђоковића у деветом гему. Има наш тенисер 30:0. Касни Новак са форхендом, долази Раонић до поена. Потом одличним сервисом изједначује. Долази ипак Новак до брејк лопте, а поново сервисом неутралише предност Србина Раонић. Други пут спашава брејк лопту Раонић и поново долази до вођства. 

4:4 - И даље без брејка, чува српски тенисер свој сервиси долази до новог изједначења. 

3:4 - Канађанин је имао одличан сервис код 30:15 за новака, сервирао је брзином 222 километара на час,  потом је на 30:30 погрешио и дао Новаку брејк лопту, али је уследила неизнуђена грешка, изједначење. Спасао се Раонић. 

3:3 - Ђоковић шаље јаке и прецизне ударце, шета противника на сервису и долази до новог гема 

2:3 - Поново сигуран Раонић на сервису. 

ФОТО: АП/Танјуг

2:2 - Одговорио је Новак сачувавши свој сервис. Играју обојица сигурно на сервису, за сада веома неизвесна игра. 

1:2 - Гем лопту има Раонић, након винера при 30:30 долази до прилике да још један гем на сервис реши у своју корист. Лоше је ретернирао Ђоковић, те је Раонић дошао до новог гема. 

1:1 - Прва два поена препустио је Раонићу. уследила су потом два добра сервиса. Добија Ђоковић гем на свој сервис. Не изгледа за сада да Ђоковића мучи повреда, додуше, игра помало резервисано на сервис противника. 

0:1 - Први сервис у мечу имао је Црногорац са канадским држављанством.  Без много проблема добио је Раонић свој сервис. 

Пратите "Новости спорт" на Фејсбуку 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

Miro Markov

14.02.2021. 14:59

Лепо је посматрати како два Србина покузују надменим запaдњaцима, одакле је потеkао тениски спорт, како се то игра. Наравно да у сваком такмичењу један играч мора да победи. У овом одличном сусрету је опет победио бољи Србина, мада су оба Србина злата вредни. Живео Ноле, Тебе Срби воле са свих меридијана.