ДОМИНИК ТИМ БРАНИ НОВАКА: И у прошлости су га много пута непотребно критиковали!

Novosti online

22. 01. 2021. у 11:03

ДОМИНИК ТИМ БРАНИ НОВАКА: И у прошлости су га много пута непотребно критиковали!

Фото: EPA-EFE/ANDY RAIN

ВЕЛИКУ буру у јавности подигли су недавни захтеви Новака Ђоковића за побољшањем услова за све тенисере у Аустралији.

Није дуго требало да се Новак поново окачи на стуб срама. Ник Кирјос водио је "бесну руљу", предњачили су коментари о томе како је српски тенисер размажен... 

Стигла је коначно подршка из топ 10. Огласио се Доминик Тим који је истакао да најбоље пласирани играчи не добијају посебан третман у односу на онај који имају играчи у Мелбурну. 

"Привилегија је бити овде у Аделејду, али то није велика предност. Имамо идентично време за тренинг, као и остали у Мелбурну. Само нема толико гужве у комплексу, мање нас је у граду. Ако то упоредимо са осталима који нису у строгом карантину, имамо исте услове", рекао је Тим. 

Истиче да му је жао што велики број учесника, чак 72 тенисера и тенисерки, нема могућност тренинга пред први Грен слем. 

"Једина лоша ствар овде је што се 72 играча налазе у строгом карантину. За њих ће бити јако тешко да играју на АТП Купу или на Аустралијан опену. У великом су заостатку за осталима, али то смо морали да прихватимо као ризик кад смо улазили у авион на путу ка овамо". 

Фото: EPA-EFE/ANDY RAIN

Сматра Аустријанац да Новак Ђоковић добија незаслужене критике. 

"Дефинитивно. И у прошлости су га много пута непотребно критиковали. Не знам шта да кажем о овој теми. Покушао је да помогне осталима у Мелбурну, али у Аустралији су одлично радили да сузбију корону. Готово да не постоји и тако треба да остане", каже Тим.

Он додаје да разуме организаторе. 

"Могу да размем здравствене органе Аустралије и њихову Тениску федерацију. Веома су пажљиви са свим што раде и јасно је због чега су читаве авионе смештали у карантин. Морамо то да разумемо, иако јесте неправедно за све који су у карантину. Једноставно је такав ризик. Новак је желео да помогне, али је одбијен", закључује аустријски тенисер.

Пратите "Новости спорт" на Фејсбуку 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)