СВИ СУ ПРОТИВ НОВАКА: Категорично НЕ од Премијера Викторије и комесарке Аустралијан опена

Novosti online

18. 01. 2021. у 09:44

СВИ СУ ПРОТИВ НОВАКА: Категорично НЕ од Премијера Викторије и комесарке Аустралијан опена

EPA-EFE/ANDY RAIN

ПРЕМИЈЕР аустралијске државе Викторије Данијел Ендрјуз категорички је одбио могућност промена правила карантина за тенисере пред почетак Аустралијан опена.

Промене је, у писму са шест тачака, предложио најбољи тенисер света Новак Ђоковић.

– Људи могу слободно да дају спискове жеља, али одговор је не. Правила важе за све. Сви су о нјима били информисани пре доласка и то је био услов који су прихватили. Овде нема посебног третмана, јер вас вирус не третира посебно. Дакле, ни ми немамо посебан третман – рекао је премијер.

Огласила се и комесарка Ема Казар.

– То је дефинитивно ‘не’ од мене. Не мењамо наш програм. Схватамо да је 14 дана у карантину заиста тешко. Овде смо да радимо са играчима и тениском Аустралијом како бисмо њихове тренинг учинили што пријатнијим – поручила је она.

Ђоковић у писму директору турнира Крегу Тајлију затражио да играчи добију опрему за фитнес и тренинг у својим собама. Залаже се да се смањи број дана у изолацији, уколико се испостави да су играчи негативни.

Србин захтева да се дозволи посета главном или кондиционом тренеру и да се омогући да буду смештени на истом спрату у хотелу. Тражи и да се што већи број играча премести у приватне куће са тениским теренима.

У међувремену изала је најновија АТП листа на којој је ноле и даље први и то је његова 304. недеља на челу тенског каравана.

Није било промена у првих десет, а од српских тенисера пласман су за по једну позицију покварили Филип Крајиновић, који је сада 32. и Ласло Ђере који је са 55. пао на 56. позицију.

Душан Лајовић је и даље 26, а Миомир Кецмановић 42. играч света.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

sima

18.01.2021. 10:55

Čemu služi ovo preuveličavanje situacije,ko je tu protiv Đokovića??? Ja mislim da je tu Đoković protiv ATP i AO. Dobili uslove pre odlaska na AO,bili saglasni i otišli. Svi imaju iste uslove. Dali je potrebno Đokoviću ovakvo eksponiranje kad zna da nije u pravu,hoće nešto da dokazuje što nije dozvoljeno? Otišao je da igra tenis i nešto zaradi,sad se nečudim što imaju o njemu svakojaka mišljenja. Ovo na AO mu nije potrebno,ide sam protiv sebe.

Srdjan

18.01.2021. 12:00

Ovde niko nije protiv Djokovica tacno je da su uslovi brutanli Teniseri nisu nisu navikli na ovakav Tretman.Novace bavi se Tenisom tu si najbolji ne vredi podizati glas protiv nepravde.Mudrost će nas sačuvati da ne postanemo plen, da nas vuci ne raskinu, odnosno da nas neprijatelji ne onemoguće. A bezazlenost i dobrota će nas sačuvati da mi ne postanemo vuci.