НОВАК ПОНОВО ПОКАЗАО КОЛИКО ЈЕ ВЕЛИКИ: Ђоковић прискочио у помоћ заточеним тенисерима, тражи шест ствари од организатора Мелбурна

Новости онлине

17. 01. 2021. у 12:58

НОВАК Ђоковић решио је да прискочи у помоћ тенисерима који су изоловани због тога што су летели авионима у којима је било заражених.

НОВАК ПОНОВО ПОКАЗАО КОЛИКО ЈЕ ВЕЛИКИ: Ђоковић прискочио у помоћ заточеним тенисерима, тражи шест ствари од организатора Мелбурна

Фото: М.Вукадиновић

Због појединаца са којима можда нико није ни био у контакту у авиону, а за које се накнадно утврдило да имају вирус, чак 47 тенисера је изоловано уз ригорозне мере које онемогућавају да се адекватно спреме за Аустралијан опен.

Многи су у малим просторијама и собама, без опреме и могућности комуникације са тренером, а било је чак и случајева да им се не замени соба.

Тако је Јулија Путинцева у соби затекла миша и тражила да се замени апартман, али нико сатима није реаговао због ригорозних правила.

Зато се Новак Ђоковић обратио Крегу Тилију, који је први човек аустралијског тениса и најодговорнији за организацију Аустралијан опена.

Новак је свестан да нису сви у истој ситуацији и не жели да се конкуренција упропасти. Чак 47 тенисера без правог рада је озбиљан број, који само може додатно нашкодити квалитету игара на турниру, можда чак може доћи и до одустајања.

Ево и списка шта је Новак тражио за своје колеге:

фитнес и тренинг опрему у свим собама

адекватну исхрану, у складу са нивоом турнира и потребама врхунских спортиста

смањење броја дана у изолацији за свих 47 тенисера, уз више тестова који ће потврдити да су негативни

дозволу за посету тренера или кондиционих тренера, уколико су прошли ПЦР тест

ако је претходни услов испуњен, онда играч може да буде са тренером на истом спрату хотела

пребацивање што је више играча могуће у приватне куће са теренима за тренинг


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (1)

Dule

17.01.2021. 13:39

Vise će ga ceniti kada bude gledao samo svoj interes. Taj Robinhudovsku potez je vredan hvale, ali zapadu nikada nece biti dobar. Ne potrebno trosenje energije, koje ce ga sputati da poobara sve rekorde.