ДИРЕКТОР АУСТРАЛИЈАН ОПЕНА О ХАОСУ У МЕЛБУРНУ: Ово није оно што смо желели да се догоди

Новости онлине

17. 01. 2021. у 12:10

ДИРЕКТОР Аустралијан опена Крег Тајли говорио је о првом Гренд слему у сезони и свим проблемима са којима се суочавају.

ДИРЕКТОР АУСТРАЛИЈАН ОПЕНА О ХАОСУ У МЕЛБУРНУ: Ово није оно што смо желели да се догоди

Фото: EPA-EFE/ ROMAN PILIPEY

Због две позитивне особе које су биле у авиону из Лос Анђелеса и Абу Дабија, чак 47 тенисера и тенисерки завршили су у строгом двонедељном карантину.

"Очигледно то није оно што смо желели да се догоди. Тренутно имамо 643 негативна теста и нажалост два позитивна. Од самог почетка смо знали да такве врсте ризика постоје. Сви који су дошли у Аустралију морали су да добију негативан тест 72 сата пре лета. Чим би стигли, били би изоловани док се не уради нови, али увек смо знали да тако нешто може да се догоди", рекао је Тајли и додао:

"Тужно је што су две особе имале позитиван тест, тако да је организација пресудила да сви који су путовали тим авионима могу се водити као ’блиски контакти’. Они неће моћи да имају исте услове као и остали играчи, који могу да тренирају."

Има ли неправде?

"Врло је тешка ситуација, морамо учинити све да буде праведно, посебно за оне који су изоловани. У случају да неко буде позитиван, имаће осам, девет дана да се припреми за турнир. Гледаћемо да обезбедимо услове играчима да вежбају у својим собама, уз наставак праћења ситуације. Главни циљ се не мења: да сви буду здрави и да вирус не измакне контроли."

Одлука о учешћу је у рукама играча.

"Ниједан играч/ица није елиминисан/а. Ту одлуку могу да донесу сами играчи ако сматрају да тако треба. Очигледно је да изоловани играчи неће имати исту припрему као остали, па ће одлуку донети данас или сутра. Инсистирам, најважније је да ситуација за изоловане тенисере буде што праведнија. Није идеално, али на нама је да заједницу учинимо сигурном."

Турнира ће бити и то са публиком.

"Нећемо мењати датуме турнира, у понедељак 8. фебруара стартујемо. Продаја улазница је у току, 50 одсто публике ће моћи да присуствује и да током две недеље ужива у врхунском тенису", закључио је Тајли.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)