НОВАК ЋЕ БИТИ НА МУКАМА У МЕЛБУРНУ: Ђоковићу прети дисквалификација, хапшење и депортација из Аустралије, ако направи само једну грешку

Танјуг

11. 01. 2021. у 12:26

НАЈБОЉИ тенисери света, по доласку на Аустралијан опен, провешће две недеље у карантину, а казне за евентуалне преступе су ригорозне.

НОВАК ЋЕ БИТИ НА МУКАМА У МЕЛБУРНУ: Ђоковићу прети дисквалификација, хапшење и депортација из Аустралије, ако направи само једну грешку

Фото: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Како преносе бројни локални медији, тенисери ће током карантина неколико пута бити тестирани на корона вирус, а ту су и правила о ограничењу кретања.

Карантин ће бити организован у Аделајду, где ће бити најбоље рангирани тенисери и тенисерке укључујући и Новака Ђоковића, као и Мелбурну.

Спекулише се да ће карантин у Аделајду бити мање строг, али то није потврђено.

У карантину ће тенисери моћи да тренирају са малом групом, тек после осмог дана карантина.

Сваки играч имаће одређено време за напуштање хотела, а свако ко напусти карантин без дозволе биће аутоматски кажњен са 19.000 долара.

Такође, сваки прекршај било ког члана тима биће санкционисан као прекршај тенисера и може донети и аутоматску дисквалификацију и одузимање зараде, али и депортацију, чак и хапшење прерма локалним законима.

Долазак тенисера планиран је са седам локација – Абу Даби, Доха, Лос Анђелес, Сингапур, Мајами, Дубаи и Анталија, са укупно 18 чартер летова.

Аустралијан опен почиње 8. фебруара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)