ЂОКОВИЋ ЉУТ НА ОРГАНИЗАТОРЕ, ПРОМЕНИО ПЛАН: Новак не жели привилегије у Аустралији, одбио да иде у Аделаид, хоће да буде са осталим играчима

Новости онлине

10. 01. 2021. у 10:28

НЕ стишава се бура око доласка Новака Ђоковића у Аустралију. Двонедељни обавезни карантин за Србина по доласку на овај континет у Аделаиду је под знаком питања.

ЂОКОВИЋ ЉУТ НА ОРГАНИЗАТОРЕ, ПРОМЕНИО ПЛАН: Новак не жели привилегије у Аустралији, одбио да иде у Аделаид, хоће да буде са осталим играчима

Фото: М.Вукадиновић

Наиме, шпанска “Марка” тврди да се Новак побунио када је сазнао да ће у каратину у овом граду, где је предвиђено да буду смештени он, Рафаел Надал и Доминик Тим, као три најбољепласирана играча на АТП листи, као и три највеће звезде у свету женског тениса Серена Вилијамс, Наоми Осака и Симона Халеп, важити другачија правила у односу на она која ће бити примењивана током карантина осталих игрча у Мелбурну.

Организатори су најавили и да ће ових шесторо тенисера у граду на југу Аустралије играти и егзибиције 29. и 30. јануара, а неки од играча, попут Француза Жеремије Шардија, су дигли глас да су добили велике привилегије.

Тим поводом, Ђоковић је наводно ступио у контакт са организаторима Аустралијан опена и рекао им је да он никакве привлилегије не жели. “Марка” чак тврди и да би Ђоковић, који се тренутно припрема у Марбељи заједно са Марјаном Вајдом, одбити да иде у Аделајид и да ће бити у Мелбруну заједно са већином тенисера.

Они овакву одлуку објашњавају и чињеницом да се Ђоковић налази на чеку ПТПА организације играча која се залаже за врећу равноправност тенисера и да нема шансе да ће пристати на повластице.

А неке од њих су да ће великој шесторици током карантина бити омогућено да тренирају у хотелској теретани без ограничења, већи број људи у тиму, могућност присуства породица…

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (2)

Obren

10.01.2021. 11:15

Igre bez granica i one iza kulisa igraju se kada se prave stvari, kao u ovom slučaju tenis i sportska pravila fer pleja, gurne u drugi plan. Dobra stvar je da se tako nekada ogoli ono sto je ispod površine a to je surovo lice kapitalizma koji se uvukao u sve sfere zivota i razorio suštinu društvenog zivota - gregarnog motiv koji ljude povezuje da se udaruze oko stvarnih vrednosti.

Belince

10.01.2021. 11:34

A de to ima da se svako svakom dopada cak i kad je najbolji i najhumanije postupa!? Istrazivanja pokazuju da dobre osobe nisu omiljene jer drugima daju primer koji ne mogu da slede. Ljudi mahom podcenjuju sebe pa imaju nerealna očekivanja od drugih. Misle da im dedamrazovski neko drugi treba da ostvari prava za koja ne mogu sami da se udruže.