НОВАК ЗА СПАС АУСТРАЛИЈАН ОПЕНА: Ђоковић иде у карантин са Тимом и Надалом у други град, али то није све

Бета

08. 01. 2021. у 15:16

НАЈБОЉИ тенисер света Новак Ђоковић ускоро би требао да крене пут Аустралије како би прошао период у карантину од 14 дана који је обавезан пред Аустралијан опен.

НОВАК ЗА СПАС АУСТРАЛИЈАН ОПЕНА: Ђоковић иде у карантин са Тимом и Надалом у други град, али то није све

Фото: EPA-EFE/ ROMAN PILIPEY

Како је раније најављено Новак је требао да буде у карантину у Мелбурну, али је да одлука промењена потврдио је директор Аустралијан опена, Крег Тили. Проблем за организаторе биле су тужбе које су уручили власници апартмана у хотелу Вестин Мелбурн, те су због тога морали да мењају хотел и траже алтернативна решења.

- Дошли смо до ивице броја људи којима је дозвољено да буду у карантину у Мелбурну. Обратлли смо се влади Јужне Аустралије у вези са могућношћу да они ставе у карантин најмање 50 људи. Али они не би били заинтересовани за то, јер им не доноси корист да ризикују целу своју заједницу. Али било би добро да постоји егзибиција непосредно пре Мелбурна, тако смо изабрали Топ 3 мушкараца и Топ 3 жена и они ће играти егзибицију од 29. до 30. јануара.

То аутоматски значи да ће Новак Ђоковић, Рафаел Надал и Доминик Тим бити у карантину у Аделејду, а са њима ће бити Ешли Барти, Симона Халеп и Наоми Осака.

- Услови карантина ће остати исти. Биће у различитим хотелима у мањој групи и путоваће директно до Аделејда. Мислимо да је ово одлична прилика за покретање пре него што уђемо у сезону - навео је Тили.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)