НЕ, НИЈЕ ПОВРЕДА У ПИТАЊУ: Роџер не игра у Аустралији јер му супруга не дозвољава!

Novosti online

07. 01. 2021. у 12:04

Роџер Федерер је недавно објавио да неће учествовати на Аустралијан опену, али разлог није повреда како се првобитно спекулисало у јавности.

НЕ, НИЈЕ ПОВРЕДА У ПИТАЊУ: Роџер не игра у Аустралији јер му супруга не дозвољава!

Фото архива ВН

Разлог због ког је Федерер одустао од учешћа на првом гренд слему сезоне је супруга Мирка!

И раније се причало о томе да Мирка Федерер "вуче све конце" у каријери великог Швајцарца, али овога пута су проблем направила стриктна правила на Аустралијан опену и двонедељни карантин који никако није био по укусу познатог пара.

Бивши тенисер Андреа Са, који је у Тениском савезу Аустралије, објаснио је да у телефонском разговору са Роџером сазнао да "Мирка не жели да проведе дана у хотелској соби са четворо деце".

"Главни разлог је карантин", рекао је Са.

"Причао сам са њим пре месец дана и имао је две опције. Могао је да дође са целом породицом и да сви заједно буду у карантину. Пробле је што Мирка и њихова деца не би могли да напусте хотелску собу. Морали би дана да проведу у четири зида. Само играчи могу да изађу на тренинг...".

Таква идеја није се допала Мирки Федерер, али ни Роџеру који није желео да се читава породица жртвује како би он могао да игра.

"Могао је да изађе, тренира и врати се, али породица није могла. Мирка то није одобрила", навео је Са и казао да је и друга опција била неприхватљива.

"Друга опција била је да дође сам. Ипак, то би значило да би пет недеља био раздвоје од своје породице... Рекао је себи да има 39 година и 20 гренд слемова, да нема времена да буде удаљен од њих!", препричао је разговор Бразилац.


(МОНДО) 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)