ВЕЛИКИ НОВАК ЂОКОВИЋ: Најбољи тенисер донирао скенер КБЦ "Драгиша Мишовић"

Ђ. С.

17. 12. 2020. у 21:50

ХУМАНОСТИ Новака Ђоковића нема краја. Најбољи тенисер света још једном је кроз рад своје фондације која носи његово име помогао српско здравство у несрећно доба короне.

ВЕЛИКИ НОВАК ЂОКОВИЋ: Најбољи тенисер донирао скенер КБЦ Драгиша Мишовић

ФОТО: Фондација Новак Ђоковић

Клиничко-болничком центру "Драгиша Мишовић", Ђоковићева фондација је донирала најсавременији ЦТ апарат вредан 210.000 евра, који ће имати великог значаја у дијагностици ковид пацијената, а јуче је уређај пуштен у рад уз присуство Новака и његове супруге Јелене.

- Свесни смо да је епидемиолошка ситуација и даље нестабилна и да је здравствени систем не само наше земље, већ и читавог региона под великим притиском, зато је неопходно да се ујединимо и пружимо им подршку. Хвала свим здравственим радницима што већ скоро десет месеци раде у ванредним околностима и воде борбу за све нас - рекао је Новак, најбољи тенисер света, приликом посете "Мишовићу".

ЛОНЧАР: ХВАЛА ЈЕЛЕНИ И НОВАКУ

МИНИСТАР здравља Србије Златибор Лончар, захвалио се Новаку на донацији:

- У име грађана Србије захвалио бих се Новаку и Јелени и њиховој Фондацији, јер су од почетка ове кризе учинили много како бисмо лакше пребродили последице пандемије. Држава Србија је само у последњих пет година уложила у развој здравственог система више него претходних неколико деценија. Али, колико год да улажемо, помоћ и подршка друштвено одговорних појединаца или компанија увек је добродошла. Хвала Новаку што је увек ту, уз свој народ, и што се заједно боримо против опаког вируса.

Још откако нас је корона све оковала почетком марта, Новакова фондација је предњачила у донацијама. Што новчаним, што у опреми, уређајима...

- Од почетка пандемије смо пратили стање на терену и у сарадњи са Министарством здравља се трудили да брзо реагујемо и пружимо помоћ онима којима је то било најпотребније. Са овом пандемијом нам је свима постало јасно колико је битно да будемо спремни и опремљени за све изазове и надамо се да ће овај скенер, али и сва остала донирана опрема олакшати рад здравственим радницима и да ће додатно оснажити наше здравствене институције - истакао је Ђоковић у Клиничко-болничком центру "Драгиша Мишовић".

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)