НОВАКОВА СЕЗОНА ДАРИВАЊА: Најбољи тенисер света помаже отварање вртића у српским селима

Novosti online

03. 12. 2020. у 12:06

Фондација Новак Ђоковић трећу годину заредом организује донаторску кампању “Сезона даривања", овај пут са циљем да се прикупе средства за отварање вртића у селима Вајска и Љубиш.

НОВАКОВА СЕЗОНА ДАРИВАЊА: Најбољи тенисер света помаже отварање вртића у српским селима

ФОТО: Фондација Новак Ђоковић

Оснивачи Фондације Новак и Јелена Ђоковић и ове године дуплираће сваку уплату, а акција ће трајати до краја јануара.

Према речима Јелене и Новака, основни циљ је да у наредних 10 година свако дете у Србији има приступ вртићу.

- С обзиром на ситуацију са пандемијом, ове године превасходно смо били окренути здравству и кроз наше донације покушали смо да помогнемо здравственим установама у Србији. Међутим, наш примарни циљ и даље је улагање у децу и њихову будућност. Наша земља пуна је правих малих бисера, али нажалост у мањим срединама, они често не могу да развију свој пуни потенцијал јер немају приступ раном образовању - изјавили су Новак и Јелена.

Ова година додатно је показала колико је важно да деца похађају вртић, нарочито у ситуацији када су родитељи принуђени да раде од куће, па нису у могућности да се адекватно посвете деци, поручује брачни пар Ђоковић.

- Међутим, не треба заборавити да има и оних који немају могућност да иду у вртић ни у нормалним околностима. Зато нам је ове године циљ отварање нових вртића у селима Вајска и Љубиш који ће примити укупно 105 малишана. Свако од ових места има своју посебну причу, и желимо да их уз подршку свих оних који верују у нашу мисију испричамо целом свету. Зато смо одлучили да и ове године дуплирамо сваку вашу донацију - истичу Ноле и Јеца.

Свако ко жели да уплати донацију на сајту Фондације може да изабере ком тиму жели да донира – тиму Вајска или тиму Љубиш.

Осим овим путем, за све кориснике мобилних оператера отворен је посебан хуманитарни број 2205, који симболично представља датум Новаковог рођендана, а цена поруке износи 100 динара.

Изградња и адаптација вртића са циљем стварања безбедне и подстицајне средине у којој деца могу да расту, развијају се и уче, један је од најважнијих пројеката Фондације Новак Ђоковић.

Захваљујући овој иницијативи, до сада је реконструисано и опремљено 45 вртића широм Србије, помоћ је добило више од 30.000 деце, обучено је 1.600 учитеља/васпитача и подржано 4.500 родитеља.

Фондација Новак Ђоковић заједно са њеним оснивачима, Новаком и Јеленом Ђоковић, у протеклих 14 година уложила је 13 милиона евра у програме и пројекте који су усмерени на рани развој.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)