ФЕДЕРЕР НЕ ЗАСЛУЖУЈЕ ДА БУДЕ У ТОП 10: Немац ухватио Швајцарца у превари

Новости онлине

02. 12. 2020. у 16:51

ФЕДЕРЕР НЕ ЗАСЛУЖУЈЕ ДА БУДЕ У ТОП 10: Немац ухватио Швајцарца у превари

Фото: EPA-EFE/NIC BOTHMA

ПОТПРЕДСЕДНИК немачке тениске асоцијације Дирк Хордорв жестоко је напао Роџера Федерера.

Он је истакао да Швајцарац не заслужује да буде у ТОП 10 по резултатима и да је позицију у врху тениса обезбедио утицајем у АТП већу чији је члан.

- Федерер је једноставно утицао да се промени модел бодовања како би себе заштитио. То је неодговорно и прилично непоштено - каже Хордорф.

- Онако како ја то видим, Федерер користи позицију и утицај коју има у већу играча. Нико не зна, али пре две године, Роџер Федерер је био тај који је рекао да би мечеви на Мастерсима требало да се рачунају у АТП ренкингу. Ја ово кажем без устезања, то се мора рећи: Роџер Федер не би био ни међу 50 на свету да правила нису промењена - поручио је Немац.

- Ко највише профитира на чињеници да се ти турнири (Мастерси) и даље бодују? Да се рачуна Мастерс, који је 19. турнир у години (За АТП листу рачунају се 18 најбољих резултата у протеклих годину дана), у наредне две године. То је перверзно - каже Хордорф.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Branka

03.12.2020. 19:18

Naravno da je tako. Ja sam konačno zadovoljna da neko misli isto kao i ja. Već 10 godina za mene Roger Federer nije najbolji igrač svih vremena. Nameštaju mu svi da ostane u vrhu. Ali njega treba penzionisati. Dosadan igrač.