НОВАК У НЕВЕРИЦИ: Одлаже се Аустралијан Опен?

Novosti online

25. 11. 2020. у 19:28

ББЦ преноси ту информацију позивајући се на речи спортског министра аустралијске државе Викторија, Мартина Пакуле, који је најавио да ће се тај гренд слем одложити услед ситуације са корнавирусом и прописима који због КОВИД-19 тренутно важе на поменутом континенту.

НОВАК У НЕВЕРИЦИ: Одлаже се Аустралијан Опен?

ФОТО: ЕПА

Колико ће бити дуго то одлагање? Одговор није познат у овом тренутку, али британски јавни медијски сервис истиче да се вероватно ради само о недељи, или две, поткрепљујући то речима министра Пакуле "Мислим да је већа вероватноћа да ће одлагање бити краће него дуже".

Тренутни КОВИД-19 прописи у Викторији су такви да тенисери не могу ни да уђу у на територију те државе до краја децембра. Можда чак и дуже, али свакако не пре 1. јануара 2021.

Уз то, челни људи те аустралијске државе и даље не намеравају да дају посебне дозволе за долазак страним тенисерима, како би се они у децембру обрели у Мелбурну и, после двонедељног карантина, могли да заиграју на Аустралијан опену, који треба да почне поменутог 18. јануара. 

Дакле, тенисерке и тенисери би, у најбољем случају, могли да допутују првог дана нове године, потом да проведу 14 дана у обавезној самоизолацији, па да онда имају само четири дана за припрему за гренд слем, што, наравно, није нормално, па отуда и идеја о померању почетка тог турнира.

Притом, још увек се ради на томе да им се дозволи да током самоизолације тренирају у посебним условима, али ни та одлука још није донета, па је стога и дошло до размишљања на тему померања Аустралијан опена. 

Та идеја није лоша, али право је питање када ће се одиграти први гренд слем, јер нема гаранција да ће почетком 2021. године "све бити у реду" што се коронавируса и Аустралије тиче. Отуда и оне речи министра "о вероватноћи" краћег у односу на дуже одлагање, јер то дуже - још увек није искључено.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)