НОВАК ПОНОВО ПОМАЖЕ СРБИЈИ: Донирана опрема за борбу против Ковида!

Novosti online

23. 11. 2020. у 14:55

НОВАК Ђоковић наставља да помаже Србији, поново је Фондација "Новак Ђоковић" донирала опрему вредну више милиона динара

НОВАК ПОНОВО ПОМАЖЕ СРБИЈИ: Донирана опрема за борбу против Ковида!

Фото: EPA-EFE/ANDY RAIN

Фондација "Новак Ђоковић" наставља да опрема здравствене установе у Србији пружајући допринос против вируса ЦОВИД-19!

Ова фондација коју је основао најбољи тенисер света, овога пута је помогла Клинички центар Србије вишемилионском донацијом.

Институту за онкологију и радиологију КЦС уручен је мобилан апарат за дезинфекцију и стерилизацију површина француске компаније АИРИНСПАЦЕ укупне вредности 1.700.000,00 динара, док је Клиници за неурохирургију КЦС донирано шест шприц пумпи швајцарске компаније ЦОДАН АРГУС, које се користе приликом пружања интравенозне терапије. Вредност ове донације износи 1.035.513,00 дин.

Национална директорка Фондације "Новак Ђоковић", Маја Кремић, истакла је да Фондација пажљиво прати ситуацију и у складу са њом пружа подршку онима којима је то најпотребније.

- Имајући у виду повећање броја оболелих од КОВИД-19 вируса, наши здравствени радници поново су се нашли на највећем удару, како би успели све пацијенте успешно да збрину и излече. Овај пут одлучили смо да помоћ пружимо Институту за онкологију и радиологију и Клиници за неурохирургију у склопу Клиничког центра Србије. Надамо се да ће ови апарати побољшати услове кроз редовну дезинфекцију и стерилизацију просторија у којима бораве пацијенти и на тај начин помоћи у смањивању циркулације вируса, али и да ће наша донација олакшати процесе пружања интравенозне терапије. Свесни смо да је пред нама изазован период и дуг пут изласка из кризе узроковане КОВИД-19 вирусом, али смо исто тако спремни да помогнемо бржем опоравку заједнице -  истакла је Кремић.

Проф. др Даница Грујичић, в.д. директора Института за онкологију и радиологију Србије, нагласила је да се у овој установи лечење и дијагностика код онколошких пацијената током епидемије спроводи без прекида и уз максимално коришћење капацитета.

- У циљу заштите пацијената, али и запослених од КОВИД-19 инфекције, у Институту за онкологију и радиологију Србије примењујемо бројне мере, укључујући посебан режим чишћења и дезинфекције. Апарат за деконтаминацију површина из ваздуха је од великог значаја јер омогућава брзу и темељну дезинфекцију критичних простора и површина које су тешко доступне. Већ у првој недељи смо га користили за дезинфекцију у операционим салама, интензивној нези и просторијама за изолацију на одељењима. Захваљујемо се Фондацији Новак Ђоковић на овој значајној донацији која ће допринети безбеднијем окружењу како за пацијенте, тако и за запослене Института - изјавила је проф. др Грујичић.

Новак донирао милионе евра

На почетку здравствене кризе проузроковане вирусом КОВИД-19, Новак и Јелена Ђоковић, донирали су милион евра за набавку неопходне медицинске опреме за болнице и здравствене установе широм Србије. До сада су између осталог уручена 12 респиратора и 54 клиничких монитора Клиничком центру у Крагујевцу, Општој болници у Крушевцу, Општој болници Чачак, КБЦ-у у Косовској Митровици, Општој болници Ћуприја, и Општој болници „Студеница“ – Краљево, док је Клиници за пулмологију КЦС-а уручено 5 неинвазивних Софтфлоw респиратора и 57 пари антибактеријских кломпи. Фондација је донирала и 5 милиона динара Општој болници у Новом Пазару за набавку неопходне медицинске опреме.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)