ЂОКОВИЋ НЕ РАЗМИШЉА САМО О ТЕНИСУ: Одрастао сам у земљи коју је рат поцепао и то ми је помогло да будем оно што јесам

Новости онлине

13. 11. 2020. у 16:06

НОВАК Ђоковић завршава још једну сезону као најбољи тенисер света.

ЂОКОВИЋ НЕ РАЗМИШЉА САМО О ТЕНИСУ: Одрастао сам у земљи коју је рат поцепао и то ми је помогло да будем оно што јесам

ФОТО: ЕПА

Освојио је један гренд слем, био је финалиста другог и несрећно изнбачен са трећег, имао је серију од 26 победа и освојио још две титуле, али некако један део тениског света мисли да је требало да уради још више и да је година могла да буде још боља.

- Када све саберем и одузмем у сезони у којој сам први на крају године и у којој сам освојио четири турнира и једно време био непобеђен, морам да кажем да шта год урадим у Лондону, биће чудесно. Али, и даље желим више од тога. То што сам имао много успеха у прошлости је велики подстрек, али може да буде и терет јер од себе не очекујете ништа мање", рекао је Ђоковић за енглески Стандард.

Ипак, ова година је и за тенис и за Ђоковића (и за цео свет, наравно) била година проблема и препрека: дисквалификација са УС Опена, злосрећни Адрија тур, оснивање новог удружења играча, али и огромни притисак и салве критика једног дела (углавном западне) тениске јавности.

Али, Ђоковић са своје 33 године све те невоље узима у ходу и оне нису нешто што ће га на било који начин пореметити.

- Ја сам на неки начин одрастао са недаћама. Одрастао сам у земљи коју је рат поцепао и која је била под ембаргом и санкцијама током деведесетих – много тога се дешавало током мог раног детињства, тако да сам се привикао на то. Када сам почео да путујем и да се сусрећем са другим препрекама, није ми било толико тешко да са њима излазим на крај. Као кад мишићи упамте вежбу", рекао је Ђоковић, а онда истакао:

- То не значи да треба да прођете кроз рат да бисте развили способност да вас то не поремети, рат је нешто што никоме не желим. Али, то је мени помогло да развијем мало дебљу кожу, да могу да се докажем још више. То ми даје енергију да докажем да могу да постигнем ствари које су испред мене".

Што се тиче живота ван терена, Ђоковић не планира да послуша разне савете и фокусира се само на тенис.

- Мислим да ми је сада немогуће да се фокусирам само на тенис и ни на шта друго. Нисам више у тој фази живота. Дешавале су ми се ствари у животу које не могу да запоставим и да мислим само да победим и својим тениски трофеј или оборим рекорд. Не могу то да радим, а да не мислим на моју децу, породицу и остале ствари. И немам проблем да балансирам то", рекао је Ђоковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)