НЕОЧЕКИВАНА ПОСЕТА ПАНЧЕВУ: Новак урадио нешто о чему ће цела Србија са одушевљењем причати

Novosti online

06. 11. 2020. у 21:31

НЕОЧЕКИВАНА ПОСЕТА ПАНЧЕВУ: Новак урадио нешто о чему ће цела Србија са одушевљењем причати

ФОТО: ЕПА

ИЗНЕНАДНА посета Новака Ђоковића Панчеву одушевила је јавност.

Родитељи чија деца похађају предшколску установу „Дечија радост” у Панчеву добили су бесплатне таблет рачунаре за потребе учествовања у програму „Подршка, не перфекција”, који спроводи Фондација Новак Ђоковић.

Осигуравајућа компанија Генерали Србија и глобална иницијатива "Тхе Хуман Сафетy Нет" обезбедили су 50 таблета, а вредност донације износи 20.000 евра. Након Панчева, у плану је да рачунари буду расподељени и родитељима чија деца похађају предшколске установе у Новом Пазару, Владимирцима, Смедереву, Ковачици, Пећинцима и Нишу.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић изјавио је да му је драго што програм наилази на подршку и што се успешно развија из године у годину.

ФОТО: Фондација Новак Ђоковић

"Верујем да је сваком родитељу, ма колико био искусан, посвећен и пажљив, некада потребан савет у вези са тим како да се односи према свом детету у одређеним ситуацијама. Говорим то из личног примера. Волим, зато, да чујем искуства од других очева и мајки, да чујем њихова мишљења, знања, и да део тога искористим да будем и сам бољи родитељ. Овај програм ми управо то омогућава и хвала свима који учествују и дају важан допринос", додао је Новак.

ФОТО: Фондација Новак Ђоковић

Програм „Подршка не перфекција“ је потпуно бесплатан. До сада је кроз шест циклуса радионица прошло 1500 родитеља и старатеља из 24 градова и општина у Србији.

„Веома смо поносни што са нашим партнером Генерали Осигурање Србија делимо заједничке вредности и помажемо родитељима и старатељима широм земље да својој деци пруже најбоље могуће услове за раст и развој. Сигурни смо да ће таблет рачунари бити од значајне помоћи током одвијања програма "Подршка, не перфекција" и да ће родитељима омогућити да брже и лакше стекну вештине потребне за обављање тако важног задатка као што је васпитање најмлађих”, рекла је Маја Кремић, национална директорка Фондације Новак Ђоковић.

ФОТО: Фондација Новак Ђоковић

Захваљујући подршци запослених у Генерали Осигурању Србија и тхе Хуман Сафетy Нет-у овај вртић у Панчеву, али и други вртићи који су део програма "Подршка, не перфекција" добили су и књиге за децу узраста до шест година.

"Заједно са Фондацијом Новак Ђоковић до сада смо реализовали бројне активности са циљем пружања подршке родитељима, старатељима и хранитељима деце у раном развоју. Током протеклих месеци, запослени у Генерали Осигурању Србија организовали су активности попут дигиталног волонтирања и сакупљања књига за децу. Овога пута донирамо таблете за седам вртића у Србији у жељи да омогућимо родитељима слабијег материјалног стања да учествују у онлајн програмима, остану у контакту са Фондацијом и вртићима и буду у могућности да од њих затраже и добију подршку у случају недоумица у вези с васпитањем деце током овог периода пуног изазова. Наш план је да у партнерству са Фондацијом Новак Ђоковић наставимо да деци широм Србије пружамо једнаке шансе за будућност", истакао је Драган Филиповић, председник Извршног одбора Генерали Осигурања Србија.

ФОТО: Фондација Новак Ђоковић

Текст потписа

Донација је уручена у вртићу који ће у току 2021. године бити реконструисан и адаптиран од стране Фондације Новак Ђоковић, након чега ће добити нове просторије које ће моћи да приме 75 малишана. Град Панчево, са околним приградским и руралним насељима тренутно има преко 350 деце на листи чекања за упис у ПУ, а више од 2.800 малишана не похађа ниједан вид предшколског програма. Из тог разлога, Фондација је препознала потребу улагања у инфраструктуру раног образовања у овој области.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)