НАДАЛ КОРИСТИ ЂОКОВИЋЕВ КИКС У БЕЧУ? Шпанац би могао да сруши Новаков историјски рекорд

Новости онлине

31. 10. 2020. у 19:12

ТРКА за прво место на АТП листи је увек узбудљива, а Новак Ђоковић би због пораза од Лоренца Сонега ипак годину могао да заврши на другом месту.

НАДАЛ КОРИСТИ ЂОКОВИЋЕВ КИКС У БЕЧУ? Шпанац би могао да сруши Новаков историјски рекорд

ФОТО: ЕПА

Шансе за тако нешто су јако мале. Наиме, Рафаел Надал би могао да стигне нашег аса. То би се десило у случају да Србин не освоји бодове до краја године. Ђоковић је тренутно на броју од 11.830 бодова, а Надал има 9.850.

Шпанац је за сада пријавио турнире у Паризу и Лондону, а ако буде максималан на та два догађаја могао би да дође до 11.590 бодова.

Ипак, то му не би било довољно да дође на врх тениског каравана, али уколико се одлучи да наступи на турниру из серије 250 у Софији могао би да престигне Новака.

У престоници Бугарске би имао прилику да дође до нових 250 бодова, што значи да би до краја сезоне могао да има 11.940 бодова, 110 више од Новаковог тренутног салда.

Треба ипак имати на уму да на Завршном мастерсу у Лондону Ђоковић мора да одигра испод очекивања, тачније да не оствари ниједну победу у групи да би га Надал престигао на првом месту АТП листе. Ипак, мало је вероватно да ће нешто тако десити.

Уколико Новак оконча годину као први изједначиће се са Питом Сампрасом по томе што су само њих двојица шест пута годину завршавали као најбољи на свету.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)