"НЕКА ИМ СМЕТА, ЈА САМ ТАКАВ!" Новак отворио душу, ужелео се Србије!

Novosti online

28. 10. 2020. у 12:44

НАЈБОЉИ тенисер света Новак Ђоковић недавно је са породицом боравио у Београду.

НЕКА ИМ СМЕТА, ЈА САМ ТАКАВ! Новак отворио душу, ужелео се Србије!

Фото: ЕПА

Српски ас је у родном граду са фамилијом и пријатељима прославио 6. рођендан свог наследника Стефана.

Новак је отворено причао о томе колико су му битна породична славља, како га испуњава боравак у Србији, али и томе како се носи са бројним притисцима и критикама...

- Увек има повода за славље. Не мора да се чека турнир, као што не мора да се чека ни рођендан детета, ни било која друга свечана прилика, приватно или професионално гледано. Увек постоји неки разлог. Међутим, дефинитивно су ми породична славља и обележавање неких важних датума у нашим животима далеко важнији него било које спортско достигнуће - рекао је Ђоковић за "Стори".

Српски ас је поносно истакао да га боравак у домовини чини посебно срећним и испуњеним.

- Увек се ужелим Београда и Србије и радујем се доласку овде. Мој боравак у родном граду увек је кратак, али испуњен бројним приватним и професионалним обавезама. Причињава ми велико задовољство то што сам овде, окружен својим народом, људима који говоре исти језик као ја, што могу да се вратим својим коренима. Пуни ме енергијом све то, додуше, вероватно у истој мери у којој ме истовремено исцрпљује. Ипак, даје ми тај додатни подстрек и мотивацију која ми је потребна, инспирише ме да даље путујем светом и исписујем неке нове странице историје тениса - истиче Новак.

ФОТО: Наташа Килибарда и Небојша Мандрапа

Српски тенисер се због своје искрености често нађе на мети страних медија. Када је јавно рекао да жели да буде бољи од Федерера и Надала, нашао се на жестоком удару.

- Можда некима смета што имам највише амбиције и што умем да их вербализујем, али одрастао сам уз васпитање да будем отворен, транспарентан и искрен. Такав је мој карактер, то је моја личност. Људи некад можда воле претварање и то такође поштујем, али ја то не умем - каже Ноле и додаје:

- Све што радим, чиним из задовољства, не тражим корист нити материјални смисао. Уживам и све док је тако, бићу на терену. После свега што сам постигао код мене више не постоји никакво морање, никаква обавеза да се бавим тенисом. Могу сутра да завршим све и био бих сасвим задовољан оним што сам постигао, али мени причињава задовољство да идем по турнирима и такмичим се. Сам чин играња тениса чини ме радосним и веселим. Осећам ту детињасту енергију када сам на терену, у смислу задовољства и радости, а сваки наредни изазов видим као инспирацију за нове амбиције, које су увек потребне да бисте се такмичили - закључује српски ас.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)