ВИМБЛДОН БИО СПРЕМАН: Челници турнира наплатили 141 милион долара због короне

Б. Царановић

26. 10. 2020. у 16:38

ВИМБЛДОН БИО СПРЕМАН: Челници турнира наплатили 141 милион долара због короне

Фото архива ВН

ДОК се у Србији свест о осигуравању тек шири, па су најчешће полисе животне и које се тичу незгода, у свету су овакве врста покрића врло шаренолике.

Светске звезде осигуравају лице, тело, осмех, ноге, задњицу... Међу јединствене случајеве са наших простора спада осигурање Егзит фестивала на суму од милион евра, док је последењи светски пример наплате изузетно високог осигурања, покретање полисе услед отказивања тениског турнира Вимблдон - од чак 141 милион долара!

Чувени гренд слем се већ две деценије осигурава за случај отказа турнира услед епидемије. Захваљујући томе ове године је због отказа услед Ковида-19 Вимблдон наплатио 141 милион долара од своје осигуравајуће куће!

Организатори турнира у Лондону су од 2003. године кда је почео да се шири вирус САРС, плаћали годишње 1,5 милион фунти осигурања од пандемије. Исплатили су током 17 година отприлике 25,5 милиона фунти за полису која покрива штету од 114 милиона фунти. Испоставило се да је инвстиција била паметна.

Познаваоци кажу да Вимблдон годишње зарађује око 160 милиона долара на медијским правима, 151 милион од спонзора и око 52 милиона долара од продаје улазница. И када се изузму трошкови за плате и награде од 38,7 милиона долара и урачуна исплата осигурања, организатори су тврдили да је губитак од отказивања велики.

Вимблдон је ове године отказан први пут након Другог светског рата. Реч је о 134. турниру по реду које ће, уместо ове, да се одигра следеће године од 28. јуна до 11. јула.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)