РАЧУНИЦА ЈЕ ЈАСНА: Да ли ће се Ђоковић додатно померити од Надала на АТП листи?!

Novosti online

23. 10. 2020. у 19:35

РАЧУНИЦА ЈЕ ЈАСНА: Да ли ће се Ђоковић додатно померити од Надала на АТП листи?!

ФОТО: АП

ПОМАЛО неочекивани одлазак Новака Ђоковића на турнир у Бечу оправдан је потером за додатним бодовима и креирањем "осигурача" за прво место на АТП листи до краја године.

Најбољи тенисер света ће тај циљ испунити са само две победе у Аустрији, а притом ће и изједначити рекорд Пита Сампраса по броју година завршених на челној позицији.

Чувеном Американцу, то је за руком полазило шест пута, Новаку пет, па је рачуница сасвим јасна.

Ђоковићев главни конкурент и први пратилац на листи, Рафаел Надал, до краја године ће одиграти турнир у Паризу, као и завршни мастерс у Лондону. Тренутно је на коти од 9.850 бодова, и уколико освоји оба добиће 2.500 поена, што заједно даје бројку од 12.350.

За нашег тенисера, преостали турнири су Беч, у који се враћа после 13 година када је освојио, и Лондон. Две победе у Аустрији му доносе 90 бодова, па уз 600 колико добија због прошлогодишњег финала у Паризу (ове године не учествује), долазимо до цифре од 12.430 бодова. Међутим, и на дружењу са српским новинарима, Ђоковић је ставио до знања да су амбиције у Аустрији највише, па би максималних 500 поена само додатно учврстило лидерску позицију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)