БЕГ КВЕРИЈА ИЗ САНКТ ПЕТЕРБУРГА: Американац сазнао да је позитиван на тесту, па приватним авионом отишао у Америку

Новости онлине

15. 10. 2020. у 20:40

БЕГ КВЕРИЈА ИЗ САНКТ ПЕТЕРБУРГА: Американац сазнао да је позитиван на тесту, па приватним авионом отишао у Америку

Фото: EPA-EFE/Clive Brunskill / POOL

РУСКЕ власти сместиле су америчког тенисера Сема Кверија у изолацију након што је био позитиван на корона вирус, али је он напустио земљу приватним авионом, саопштили су данас организатори турнира у Санкт Петербургу.

Организатори турнира су навели да су Квери и његова супруга били негативни на тестирању по доласку у Русију, али да су у недељу имали позитиван резултат, дан пре почетка турнира.

Квери се повукао са турнира, а од његове породице је затражено да остану у изолацији у хотелу.

Организатори су навели да Квери није отворио врата лекарима који су у понедељак дошли да прегледају породицу, рекавши да његов син спава. Породица је потом напустила хотел пре другог заказаног прегледа следећег дана.

- Сем Квери је, како се види на снимцима сигурносних камера, напустио хотел заједно са породицом 13. октобра у 5.45 ујутру, а да није обавестио службу рецепције. Квери је представнику АТП-а рекао да је Русију напустио с породицом приватним авионом - наводи се у саопштењу организатора турнира.

АТП је саопштио да истражује инцидент, али није именовао Кверија.

- АТП је свестан инцидента у вези са озбиљним кршењем протокола који се односи на корона вирус на овонедељном турниру у Санкт Петербургу. Придржавање здравствених и безбедносних протокола од кључне је важности како би се осигурало да се турнири одвијају сигурно и у складу са смерницама које су утврдиле локалне власти - стоји у саопштењу.

- У складу са Кодексом понашања АТП-а, ово питање схватамо изузетно озбиљно и истрага је у току - додаје се у саопштењу.

Портпарол 49. тенисера света није био доступан за коментар, преноси агенција АП.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

(Спортске.нет)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)