ЉУДИ, ПА НИЈЕ ОВО ЧЕЛЕНЏЕР: Поповић за Новости о избацивању Џумхура и Крстина са Ролан Гароса

Ј. Јевремовић

22. 09. 2020. у 21:33

ЉУДИ, ПА НИЈЕ ОВО ЧЕЛЕНЏЕР: Поповић за Новости о избацивању Џумхура и Крстина са Ролан Гароса

Џумхур и Поповић Фото "Фејсбук"

СРПСКИ тениски тренер Петар Поповић прележао је корону у јуну и стекао антитела.

Више од 20 ПЦР тестова које је урадио у "балону" Њујорка и Рима били су негативни, као и први по доласку на Ролан Гарос. Али, један лажно позитиван у Паризу у суботу довео до тога да са турнира буде избачен и његов пулен Босанац Дамир Џумхур, као и наш Пеђа Крстин, који је био у контакту са њима.

- Нису ми дозволили нови тест. Одмах по доласку у Србију сам урадио онај најпрецизнији, дубоко из носа и био је негативан. Људи, није ово челенџер, него гренд слем! Већ смо у контакту са адвокатима, желимо да обавестимо светску јавност о овоме пре свега да бисмо натерали организаторе да уведу други тест ако је неко позитиван, као на Тур де Франсу. И тамо је избачено доста бициклиста, а после су схватили да су тестови били лажно позитивни. Не желимо да још неко од колега са Тура доживи нашу судбину. За нас је, нажалост, касно - поручује Поповић за "Новости".

Стручњак који је тренирао Андреу Петровић, Филипа Крајиновића, Иву Карловића... објаснио је зашто је тест био лажно позитиван.

- Доктор ми је рекао да сам због прележаног вируса могао и даље да имам трагове и да је зато показивало да сам на граници. Сматрао је да ће све бити у реду. Ипак, главни судија нас је обавестио да је резултат одмах послат у више инситуције при Влади Француске и да смо сигурно избачени. Казао ми је да сам далеко изнад границе, што није била истина. Савршено говорим француски и знам шта је рекао доктор - огорчен је Поповић.

ДАМИР ПЛАКАО КАО КИША

НАШ тренер не сматра да је неко имао "пик" на њих, али каже да за овај скандал свет мора да чује.

- Ми јесмо из мањих земаља, али имамо понос и не желимо тек тако да пређемо преко тога. Дамир је тренирао као луд последњих шест месеци и плакао је као киша што не може да учествује. Због њега сам се највише плашио. Молио сам их да сам платим други тест, онај прецизнији, али ми нису дали. А, толико је било лажних тестова.

ПОМОЋ ОД НОВАКА

ПОМОЋ Поповићу и Џумхуру одмах је понудио Новак Ђоковић, иако је у тим моментима играо завршницу турнира у Риму.

- Имам и ја контакте широм Тура, али сигурно да подршка најбољег тенисера света, са којим смо иначе у веома добрим односима, много значи, као и његова помоћ.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)