КАДА ЈЕ ТЕШКО НОВАК: Србин се (поново) уписао у историју светског тениса, нови трофеј у Риму!

А. Илић

21. 09. 2020. у 16:31 >> 19:11

КАДА ЈЕ ТЕШКО НОВАК: Србин се (поново) уписао у историју светског тениса, нови трофеј у Риму!

ФОТО: ЕПА

СРБИН је савладао Аргентинца Дијега Шварцмана у финалу Мастерса у Риму са 2:0 (7:5, 6:3). .

У првом сету изгледало је као да ће се Новак мучити и вечерас. Рано је Шварцман дошао до два брејка, чинило се да ће вечерас поново покушати да направи подвиг. Када је било најтеже одговорио је Ђоковић, прво изједначио, а после, када је највише требало. Дошао је до преокрета. 

У другом сету исти почетак, Шварцман прави брејк, враћа Новак, који потом успева да сам направи брејк и окрене. 

Занимљиво је да Новак до сада 29 пута у финалу славио након што је добио први сет. Србин је уједно славио у свом десетом финалу у Риму, а такође је данашњом победом постао најстарији освајач римског мастерса.

Новак је дошао до своје 36. титуле на Мастерс турнирима, чиме се златним словима уписао у историју тениса. 

 ПРВИ СЕТ 

0:1 - Први сервис имао је Новак. Као и много пута до сада у Риму, меч је почео кратком лоптом, за разлику од меча против Каспера Руда, данас није имао проблема са тим ударцем. Невероватан поен одиграли су Новак и Шварцман, стизали су скраћене лопте, а након грешке Новака стигао је Аргентинац до брејк-лопте. Одмах на страјцу Шварцман је искористио прилику. 

ФОТО: ЕПА

0:2 -  Сличан је био и други гејм. Имао је неколико сервис винера, али и сервис грешака Аргентинац, те се и други гејм играо на разлику. Почела је и киша да пада. Шварцман је сачувао свој сервис. 

0:3 - Нервозно је Новак ушао у овај меч, а јак ветар и киша му сигурно нису од помоћи. Користи то Аргентинац који долази до новог брејка у мечу. Тренутно 3:0 за Шварцмана. 

1:3 - Коначно се пробудио Новак. Успео је да врати један брејк, а у томе му је помогао нешто лошији сервис противника

ФОТО: ЕПА

2:3 - Прорадио је Новаков сервис, али и форхенд. Прецизним и снажним лоптицама брзо је у своју корист решио гејм на свој сервис. 

3:3 - Дијего и у овом гему добро сервирао. Али се Новак у потпуности разбудио. Брзо се кретао, слао јаке лопте противнику, а лако долазио до напада из одбране. Управо тако терао је противника на грешку. Новак долази до изједначења!

4:3 - Понела је енергија Новака који је добро наставио и у седмом гејму. Долази Србин до три гејм лопте на свој сервис. Прву није искористио. Другу јесте. По први пут од почетка меча води Новак. Добио је четири везана Гејма. 

4:4 - Сачувао је Аргентинац свој сервис. Имао је мало проблема са сервисом, али Новка то није искористио. 

ФОТО: ЕПА

5:4 - Два брза и лака поена добио је Новак на почетку. Брзо је иницијативу препустио Дијегу Шварцману, који долази до брејк лопте. Након невероватне размене на мрежи Ђоковић је успео да се одбрани и остане у гејму. Прочитао је Новак покушај противника, те је на крају добио најдужи гејм до овог тренутка. 

5:5- Притисак у 10. гејму био је на Шварцману, Ђоковић је искористио грешку противника и дошао до сет лопте. Одбранио се Аргентинац. Играће се на разлику. 

6:5 - Прорадио је скраћени ударац Новаку након неколико грешака, а уз одличан сервис задавао је доста мука Шварцману који није могао да се одбрани. Када је највише требало, поново га је дроп-шот издао. На крају ће и овај гем добити епилог након ђуса. Имао је среће Новак, протовник је лоптицу послао у аут, те ће Аргентинац сервирати за останак у сету. 

6:4 - СЕТ ЗА НОВАКА! На противников сервир Новак је дошао до три сет лопте. Одлично је слао дијагонале са линије, док је Шварцман подлегао притиску и грешио. Прву лопту Новак није искористио. Није ни другу, али је трећа била срећа... 

ДРУГИ СЕТ

0:1 - Брејк за Шварцмана! На исти начин почиње и други сет. Сигурнија игра Аргентинца, који је после неколико минута дошао до брејка. 

1:1 - Све оно што је Аргентинац урадио у претходном, испустио је у овом гејму. Три грешке из форхенда направио је Новаков противник. Те је Србин брзо вратио брејк. 

2:1 - Одлична игра Новака и серија грешака Аргентинца помогле су најбољем тенисеру света да дође до 2:1. Предност је сада на његовој страни. 

2:2 - Имао је Швацрман четири винера, Новак није успео да се одбрани под налетима Аргентинца који изједначује у 2. сету. 

3:2 - Аргентинац долази до две гејм лопте, успева Новак обе да спаси. Успева потом Новак и да добије два добра сервиса и добија гејм на свој сервис. 

3:3- Две гејм лопте на свој сервис имао је Шварцман. Спасао је Новак једну, али је код друге лопта отишла у аут. 

4:3 - Одличан Новак након убаченог првог сервиса. Седми гејм другог сета добио је са нулом. 

5:3 - ТРИ БРЕЈК ЛОПТЕ за Новака! Искористио је прву, сада ће сервирати за титулу! 

6:3 - Новак је имао три меч лопте, искористио је трећу за победу. 

Пратите "Новости спорт" на Фејсбуку 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

Miro Markovic

21.09.2020. 19:49

Ноле, Тебе Срби воле и кад губиш и кад побеђујеш. То је Твој живот, Твоји успеси и слава. Нама само остаје да се радујемо Твојим успесима и погрешно мислимо да су они и наши. А нису и нискада неће н бити. То је све Твоје, али ми Ти поклањамо нашу љубав и поштовање, јер смо сви племенити Срби. Нас цео свет мрзи, јер смо најстарија нација у Европи и дали смо свету више него било која друга, као што си писменост, календар и елктрична струја, да поменем само неке. Дали смо и свету и Тебе. Буди срећан баш као што смо сви ми са Тобом.

Milan

21.09.2020. 20:04

Ocekivano. Ako je netko najbolji na svijetu, pobjeda bez obzira protivu koga igra, normalna je stvar. Jednom zauvijek, neka je svima jasno da je svaka Novakova pobjeda u stvarnosti trostruki podvig. Prvo, treba da pobjedi protivnika a cesto puta i publiku i sudiju.

sima

21.09.2020. 20:13

Čestitke Novaku,bili smo uz njega i radosni i nervozni. Ja mislim da je Maradona najgore prošao? Sigurno je već kontaktirao doktore na Kubi,i naručio novu terapiju na psihijatriji. Žao mi ga je,al preteriva sa nerealnim uzjavama?te Švarcman,te Federer te Nadal?a Novaka nigde. A naš Nole mu lepo pošalje čestitku preko Švarcmana za uspešno lečenje.