АТОМСКИ ТЕНИС: Ђоковић славио против судије и сјајног Норвежанина!

А. Илић

20. 09. 2020. у 14:05 >> 14:52

АТОМСКИ ТЕНИС: Ђоковић славио против судије и сјајног Норвежанина!

ФОТО: ЕПА

ВИДЕЛИ СМО веома тврду тениску представу представи Новак Ђоковић се састао по први пут са Каспером Рудом. Србин је славио са 2:0 (7:5, 6:3).

Био је ово први дуел двојице тенисера, а Норвежанин је показао због чега је будућност светског тениса. 

Доста је на почетку грешио Ђоковић, а руку на срце, Каспер је играо један од најбољих мечева у својој каријери. Рано је дошао до брејка против Новака, али је успео наш тенисер да преокрене у првом сету. 

Шоковић је у шестом гему другог сета дошао до брејка и на тај начин уписао је победу у полуфиналу против сјајног Норвежана. 

Треба истаћи и то да је судија Адам Нур у три наврата оштетио Новака Ђоковића. На тврдње нашешг тенисера да је оштећен није имао слуха, а потом је видео челенџ показао да је Новак био у праву. 

ПРВИ СЕТ 

1:0 - Први сервис имао је Новак Ђоковић, започео је гем са две грешке.  Одлично је потом сервирао Новак, брзо је прокренуо ситуацију. Ипак, играло се на разлику. Сигуран је био Новак за 1:0. 

1:1 - Норвежанин је био сигуран на свој сервис. Одлично је сервирао, а сигурним форхендом је гем добио 40:0. 

 1:2 - Ђоковић се није снашао на мрежи код првог поена за Руда. До њега је довела јака размена удараца. Гем је почео идентично као и први на Новаков сервис. Руд је имао 30:0, брзо је Новак изједначио. Мучио је Новака дроп-шот, стигао је Руд до лоптице и до прве брејк лопте. Норвежанин води са 2:1. 

1:3 - Норвежанин је и четврти гем отворио доминантно. Чинило се да свака дужа размена у досадашњем току меча припада њему. Брзо је и у овом гему дошао до 30:0. Ипак, одлично се одбранио Новак и поново изједначио. До краја је Руд успео да одбрани свој сервис и додатно увећа предност 

2:3 - Разбудио се Ђоковић у петом гему. Три гем лопте је имао, а коначно је прорадио и дроп-шот. Ђоковић је овај гем добио нулом. 

Фото: EPA-EFE/ Angelo Carconi / POOL

2-4 Веома чудан гем, са грешкама на обе стране. Три поена за редом играо је смечеве, али је на крају дошао до гем лопте. Руд се ипак извукао након Новакове грешке. Дбе грешке Новака донеле су предност Руду... Шести гем трајао је дуже од 11 минута, а на крају је припао Руду. 

3-4 Одговорио је Новак на најбољи могући начин, са два везана аса. Још важније добио је на свој сервис нулом. Занимљиво је да је овај комплетан гем завршен за 76 секунди.

3:5- Норвежанин без сумње игра меч свог живота. Стигао је сваку скраћену лопту Новака, са нулом је освојио гем, те ће на Новаков сервис покушати да дође до првог сета.  

4:5 - Новак је брзо дошао до 40:15, након другог сервиса успео је да сачува свој сервис. Те ће притисак бити на Руду који ће сервирати за први сет.  

5:5 - Занимљиву слику видели смо пред почетак 10. гема. Норвежанин је паузу провео стављајући хладне облоге на главу. Имао је две сет лопте Руд. Добром бекхенд дијагоналом успео је Новак да сачува прву сет лопту. Скраћеном лоптом сачувао је Новак и другу. Направио је Новак серију, са четири освојена поена дошао је до предности. Новак је успео да врати брејк 

ФОТО: ЕПА

6:5 - Пробудио се Новак у 11. гему, успео је да поведе са 30:0. Дошао је најбољи тенисер света до две гејм лопте. Опустио је Каспер руку и није дозволио Новаку да лако заврши гејм. Три брејк лопте изборио је Каспер, али је Новак сваки пут добро одреаговао. Након више од 12 минута успео је Новак да сломи отпор расположеног противника и поведе. Руд сервира за останак у сету. 

7:5 - Два сигурна поена освојио је Ђоковић на сервис противника, али је већ у наредном поену погрешио Ђоковић. Одбранио се потом Руд дијагоналом, те је на семафору стајало 30:30. Сет лопту имао је Новак. Уз гласан крик је Новак освојио први сет иако је противник играо врхунски тенис. 

ДРУГИ СЕТ 

1:0 - По други пут у мечу судија је оштетио Новака. Руд је послао лоптицу у аут, док је челенџ после показао да је Новак био у праву. Добио је на крају гем видно изнервирани Србин. 

1:1 - Имао је Руд 40:15, да би на крају Новак преокренуо и дошао до брејк лопте. Трећи пут је судија погрешио, објаснио му је Новак, али је судија остао при одлуци да је лоптица противника дотакла линију. Успео је да спаси две брејк лопте Каспер и изједначи. 

ФОТО: ЕПА

2:1 - Ниједан ни други нису одступали од своје игре. Ушли смо поново у игру на разлику. Долази Руд до брејк лопте, а видно изнервирани Ђоковић је одреагова, на шта је добио опомену судије. Одговорио је фантастичном дијагоналом. На други сервис, при предности за Руда, Ђоковић је одсервирао неухватљив ас. Након четири брејк лопте успева Ђоковић да сачува сервис. 

2:2 - Није се поколебао Норвежанин, већ је брзо добио гејм на свој сервис. 

3:2 - Брзо је Ђоковић одиграо на свој сервис. Најважније од свега јесте то да није било игре на разлику. Што ће сигурно дати Новаку ветар у леђа. 

4:2- КОНАЧНО БРЕЈК! Србин се пробудио из сна, заиграо је онако како уме и дошао је до брејка са нулом. 

5:2 - Понестаје снаге Касперу Руду, а Ђоковић то користи да из дугих размена долази до поена. Србин је имао гејм лопту. Искористио ју је. 

ФОТО: ЕПА

5:3 - Одушевио је Новак публику скраћеном лоптом, тиме је дошао до 15:15. Потом је послао сјајну дијагоналу. Два поена деле га од победе. Након 2 часа и 15 минута меч лопту имао је Ђоковић. Није је искористио Србин. Два пута се одбранио Ђоковић од налета противника. дошао је у следећем поену до меч лопте, али није се дао Каспер. Два пута је Руд спасао меч лопту, те ће Новак морати на свој сервис да потражи победу. 

6:3 - Почело је добро. Након дуге размене мирно је Новак форхендом натерао противника да погреши. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Ivan Zgrozeni

20.09.2020. 17:32

Nemojte u svemu videti zaveru. Sudija je samo covek. Mozda je nenamerno pogresio. On ne moze da vidi usporeni snimak iz tri razlicita ugla. Bez vikanja i nerviranja izlozite svoje vidjenje. Tehnologija je na strani istine.