ПОЗДРАВ БРАЋИ И СРПСКОЈ ЦРКВИ У ЦРНОЈ ГОРИ: Новак послао сјајну и емотивну поруку

Новости онлине

18. 09. 2020. у 17:15

ПОЗДРАВ БРАЋИ И СРПСКОЈ ЦРКВИ У ЦРНОЈ ГОРИ: Новак послао сјајну и емотивну поруку

Фото: AP Photo/Lee Jin-man, File

НАЈБОЉИ тенисер света Новак Ђоковић упутио је честитке и захвалност Српској православној цркви у Црној Гори поводом организовања 21. Дечијег сабора, који се традиционално одржава на Цетињу уочи почетка школске године.

- Велики поздрав за братски народ Црне Горе. Све честитке и захвалност Српској православној цркви у Црној Гори која је успела да организује Дечији сабор упркос тешким условима и ванредним околностима - рекао је Ђоковић.

Ђоковић је, затим, учесницима сабора послао посебну поруку.

- Пре свега бих хтео да вас замолим да носите весеље, радост, осмех и безбрижност коју имате сада кроз читав ваш живот, у великој количини, колико год можете, и да се када вам је тешко, увек враћате свом срцу и својој доброти, искреним емоцијама, најважнијим емоцијама и вредностима у животу, а то су љубав, мир, спокој, склад и саосећање.

Ђоковић је учесницима Дечијег сабора поручио и да буду храбри и одважни упркос томе што ће, како је навео, кроз живот наилазити на много отпора и осуда ако су другачији.

- И требате да будете другачији, тежите да будете најбоља и најоригиналнија верзија себе, само тако можете да испуните своју животну мисију - истакао је Ђоковић.

- Можете слободно да маштате и да стварате свој свет и реалност коју ви сматрате да је најбоља за вас и за људе око вас, али имајте на уму да нисте сами, волите природу, разумите свет у коме живите, јер само на тај начин можете да будете усклађени и испуњени.

Ђоковић их је посаветовао и да, шта год буду изабрали да раде професионално, душа, срце и ум морају да буду избалансирани, јер, како је указао, у данашњем материјалном свету нас подсећају како треба да живимо из главе“.

- Све је то у реду, али све ређе се подсећају људи на оно што је истински најбитније, а то је дух, срце, љубав и мир - закључио је Ђоковић.

На сабору, полазници школа веронауке из свих крајева Црне Горе показаће своје умеће из веронауке, цртања, рецитовања, хорског и соло певања, пренео је портал Ин4с.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)