БРИТАНАЦ ПОЗИВА АУСТРАЛИЈАНЦЕ: Мареј жели да се промени име терена Маргарет Корт

Бета

17. 09. 2020. у 10:52

БРИТАНСКИ тенисер Енди Мареј рекао је да би организатори Отвореног првенства Аустралије требало да промене име једног од терена у Мелбрун парку назван по легендарној тенисерки Марагарет Корт, пошто је она увредила многе својим контроверзним изјавама о апртхејду или хомосексуалности.

БРИТАНАЦ ПОЗИВА АУСТРАЛИЈАНЦЕ: Мареј жели да се промени име терена Маргарет Корт

фото: ЕПА

Мареј је рекао да су "вредности које пропагира Маргарет Корт у супротности са оним што тенис представља".

Аустралијанка Маргарет Корт (78) је са 24 трофеја рекордерка по броју гренд слем титула и по њој је назван један од терена у Мелбурн парку, где се одржава Аустралијан опен.

Она је добила оштре критике након што је похвалила апартхејд у Јужној Афирици, затим јер је рекла да је "тенис пун лезбијки", као и да су трансродна деца "дело ђавола".

"Она је током година очигледно увредила и узнемирила многе људе", рекао је Мареј и додао да је позитивно то што су бројни играчи јавно говорили о томе.

Упитан о могућности да се промени име терена, Мареј је рекао да се слаже са тим.

"Мислим да о томе треба да се размисли. Не знам ко доноси коначну одлуку о томе, али не мислим да су њене вредности оно за шта се тенис залаже. Када дођете на Аустралијан опен желите да се концентришете на тенис. Мишљења која је изразила госпођа Корт вас могу у томе спречити", навео је освајач три гренд слем титуле.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)