РАФА О НОВАКОВОЈ ИДЕЈИ: Не треба радити из личне користи

Новости онлине

15. 09. 2020. у 12:14

РАФА О НОВАКОВОЈ ИДЕЈИ: Не треба радити из личне користи

Фото: АП

НАЈБОЉИ играч света Новак Ђоковић и део преофесионалних тенисера одлучио је да формира Удружење професионалних играча тениса (ПТПА) ван Асоцијације тениских професионалаца (АТП) које за циљ има борбу за већа права тенисера, на шта је реаговао Рафаел Надал.

Шпанац је говорио о иницијативи Ђоковића изразивши сумњу у ефекат који ће имати новоосновано удружење.

- Разумем незадовољство појединих спортиста који су потписом подржали тај предлог, али постоје ту многа питања без одговора. Уз то, мислим да ово није прави моменат”, истакао је Надал.

Надал сматра да утицај у покретању ПТПА су имали и лични интереси.

- Чак и да нисмо у ситуацији у којој смо, многи детаљи ту нису јасни. Уз то, неке ствари нису ни постављене како треба. Поврх свега, пролазимо кроз светску кризу, у сваком аспекту те речи. Тешка су ово времена за све нас, за играче, организаторе, целу тениску турнеју. Требало би да се држимо заједно, а не да свако од нас ради из неких својих личних интереса”, рекао је Рафел Надал.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Sima

15.09.2020. 16:06

Ja mislim da je momentalno Rafa u apsolutnom pravu. Nole ima viziju,al mislim da ima tu u pozadini i ličnih interesa,i mnogo drugih stvari. Realno rečeno,par tenisera su uz njega. Al glavna elita nije? Kad je većini dobro zašto nebih bilo i njemu? Ovo je privatan sport,sponzorski i slično. I lako se može desiti da ga usključe iz ATP? I šta će onda biti dalje?

Usud

15.09.2020. 18:38

Jesi ti pri pameti?....pa to je i tvoj interes i svih igraca....ti ne razumes.... Sada interes imaju samo savezi koji usmeravaju vodu na svoju vodenicu i prave od igraca gladijatore a ne postuju ih. Mucni malo ako imas cim...

Dragan

16.09.2020. 14:37

@Usud - Priča se da novo udruženje koje Novak želi da stvori treba da vode Novakov otac i stric. Otud Nadalov komentar o ličnim interesima. Nije Novak baš tako čist kao što naši navijači misle. Novaku bi bilo mnogo bolje da se skoncentriše na svoj tenis i da se ostavi politike.