КЕЦМАНОВИЋЕВ ТРОФЕЈ ЗА РОДИТЕЉЕ: Из дана у дан спасавају људске животе

Ј. Ј.

14. 09. 2020. у 21:52

МЕСЕЦИМА је Миомир Кецмановић на Флориди чекао да се отворе границе, како би се вратио у Србију.

КЕЦМАНОВИЋЕВ ТРОФЕЈ ЗА РОДИТЕЉЕ: Из дана у дан спасавају људске животе

Миомир Кецмановић Фото Приватна архива

За то време су његови родитељи лекари спасавали животе у јеку пандемије вируса корпна. У јуну је коначно успео да дође у Београд, а време које је провео са породицом током лета погурало га је ка највећем успеху у каријери - титули у Кицбилу, првој на АТП туру!

Млади српски тенисер (21) савладао је у финалу Немца Хафмана са 6:4, 6:4 и стигао до најбољег пласмана на листи - 39. места.

- Током паузе због короне, сваки дан сам се будио са жељом да су границе отворене и да могу кући. Све је стало, били смо у вакууму. Импресиониран сам како су медицински радници широм света, а пре свега код нас, храбро и безусловно помагали болесницима, не питајући се шта ће са њима бити. Међу тим херојима су и моји родитељи, чији је позив управо тај - да из дана спасавају људске животе. Бескрајно сам поносан на њих и све њихове колеге - истакао је Кецмановић у интервјуу за сајт ТСС.

И родитељи су поносни на њега. У најтежој години, остварио је највећи резултат.

- Два месеца сам успео да проведем са породицом и то ме је препородило психички и физички, добио сам нову енегрију за наставак професионалног пута. Схватио сам да нас само рад, константан и квалитетан рад, може спасити и водити кроз живот путем који иду шампиони.

Времена за прославу титуле није било, јер већ данас излази на терен против Нишиоке у Риму.

- Такав је наш посао, немаш простора да размишљаш да ли си се одморио или не. Само се водим осећајем узбуђења што ћу први пут наступити у главном жребу Рима, једног од најлепших турнира на шљаци. Желим да наставим пут који сам почео у Кицбилу и да одем на Ролан Гарос спреман - рекао је Кецмановић.

СРБИ СА ТИТУЛОМ

Н. Ђоковић 80

Ј. Типсаревић 4

В. Троицки 3

Б. Живојиновић 2

Л. Ђере 1

Д. Лајовић 1

М. Кецмановић 1

Запратите Новости спорт на Фејсбуку


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)