БЕКЕР О НОВАКОВОЈ ДИСКВАЛИФИКАЦИЈИ: Мотив за Рим и Ролан Гарос

Ј. Ј.

11. 09. 2020. у 21:53

БЕКЕР О НОВАКОВОЈ ДИСКВАЛИФИКАЦИЈИ: Мотив за Рим и Ролан Гарос

Фото АП

ПИТАО се Борис Бекер зашто Маријан Вајда није отишао са Новаком у Њујорк.

Немац верује да би најбољи тенисер света био много смиренији са човеком који му је други отац. Можда би Ђоковић и тад био дисквалификован са Ју-Ес опена после сплета несрећних околности, али би му глава сигурно била више у тенису него у политичким превирањима са АТП и гренд слемовима.

Бекер је о овим темама и шансама бившег ученика на шљаци говорио за Јуроспорт:

- Новак још покушава да свари све што се догодило, али познајући га, он ће ову ситуацију претворити у прилику да направи нове успехе. Он је озбиљан кандидат за титуле на шљаци, али у Паризу бих предност дао Надалу и Тиму. Много зависи и од Рима - сматра немачки стручњак.

Доста тога је везано и за Новакове активности око нове асоцијације. У САД се чинило да му је то само додатни притисак.

- Надал и Федерер се не баве политичким играма. Имају друге циљеве, желе да испишу историју овог спорта. Неки сматрају да је то мудра одлука. Можда је требало да све то буде тајно, али многи су изашли са различитим мишљењима. А суштина је да сви буду јединствени. Унија играча је основана 1972. на иницијативу тенисера. Потом се претворила у АТП, који се састоји од две струје - турнири и играчи. Очигледно да данас многи не осећају да АТП заступа њихове интересе. Чини ми се поштено да играчи буду укључени у велике одлуке - сматра Бекер.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)