ЂОКОВИЋ ИСКАЗАО НЕЗАДОВОЉСТВО: Одлука коју је донела УСТА је наљутила Новака

Новости онлине

22. 08. 2020. у 16:13

НАЈБОЉИ тенисер света Новак Ђоковић признао је да је незадовољан одлуком коју су донели људи из Тениског савеза САД да се дисквалификују Гвидо Пеља и Хуго Делијен.

ЂОКОВИЋ ИСКАЗАО НЕЗАДОВОЉСТВО: Одлука коју је донела УСТА је наљутила Новака

фото: ЕПА

Аргентинац и Боливијац су удаљени са Синсинатија јер је потврђено да им је физиотерапеут позитиван на коронавирус.

Упркос томе што су Пеља и Делијен два пута били негативни, УСТА је одлучила да их дисквалификује.

Пре почетка турнира је постигнут договор да ће играчи бити дисквалификовани само уколико буду делили собу са зараженом особом, а пошто то овде није случај играчи су љути са разлогом.

- На Зум разговору пре неколико недеља добили смо информацију од шефа свих медицинских радника УСТА да ће тенисер моћи да се такмичи на турниру уколико добије негативан тест, а да је притом делио собу са зараженом особом. Питали смо више пута у вези тога, шта се деси ако је члан екипе позитиван, и речено нам је оно што сам рекао. Зато су многи тенисери, укључујући мене, узнемирани и љути када виде како су третирани Пеља и Делијен - рекао је Ђоковић.

фото: ЕПА

Новак љут због одлуке да се дисквалификују двојица тенисера са Синсинатија

Портпарол УСТА Крис Видмајер рекао је да искључење Пеље и Делијена у складу са саветима из Центра за контролу и превенцију болести.

- Блиски контакт је дефинисан провођењем 15 или више минута унутар два метра од друге особе. Потврђено је да је постојао блиски контакт у више наврата током критичног временског раздобља изложености зарази те да они који су у то били укључени нису носили заштитне маске у време кад су били у блиском контакту. Једноставно речено, они који су били у блиском контакту са зараженом особом морају у изолацију на 14 дана. То није дискрециона одлука - навео је Видмајер.

Незадовољан због овакве одлуке је и бивши светски број један Енди Мареј.

- Неки играчи су рекли да не би дошли с тренерима да су знали шта може да се догоди. Не кажем да ова одлука није исправна, али играчима није јасно стављено до знања каква су правила - поручио је Мареј.

Остаје да се види како ће се ово одразити на игре тенисера који ће се после дужег времена наћи на терену.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)