ИЗ ЊУЈОРКА СТИГАО ЗАХТЕВ: Хоће ли Ђоковић и остали тенисери потписати овај документ да би учествовали на Ју-Ес опену? (ФОТО)

Novosti online

11. 08. 2020. у 19:07

ИЗ ЊУЈОРКА СТИГАО ЗАХТЕВ: Хоће ли Ђоковић и остали тенисери потписати овај документ да би учествовали на Ју-Ес опену? (ФОТО)

Фото: М. Вукадиновић

КАКВА је судбина Ју-Ес опена? Одговор на то питање се још чека.

Према тренутном плану, почетак гренд слема у Њујорку је заказан за 31. август иако се још увек не зна ни ко ће све учествовати на такмичењу.

Данас се појавио део документа који ће организатори тражити од свих учесника да потпишу, а који се тиче потпуног одрицања било какве одговорности са њихове стране. Поједини тенисери су се већ огласили и рекли да је ово стандардна процедура, мада су захтеви у споменутом документу интересантни.

- Потпуно сам свестан ризика који носи улазак у Национални тениски центар (у даљем тексту “НТЦ”) и у комплекс “Били Џин Кинг”, “Флашинг Медоуз корона парк”, Њујорк, као и у сваки транспорт до/од хотела обезбеђеног од стране “НТЦ” и/или тениске федерације САД (“УСТА”) током пандемије вируса корона (или било које сличне инфекције која се означава као Ковид-19). Улазим ту са овим документом на своју одговорност, знајући све то - наводи се на почетку.

Слично је и у наставку.

- Као услов за улазак у комплекс у потпуности ћу поштовати: 1) Све здравствене протоколе прописане од стране “НТЦ” или “УСТА”, 2) Све локалне, државне или федералне обавезе које могу да буду допуњене с времена на време (колективно, Ковид-19 протоколе). Уколико будем позитиван на корону или уколико сам изложен томе од стране некога ко је позитивна на вирус слажем се да ћу обавестити “НТЦ” и/или”УСТА” у накраћем могућем року пре негошто се вратим у комплекс. Такође, разумем и прихватам све ризике уласка у комплекс у присуству других уди током пандемије вируса корона и ризик добијања вируса, респираторних проблема, смрти или преношења вируса на чланове породице или чланове свог тома као и друге. Разумем и слажем се да сви преузети протоколи неће у потпуности елиминисати ризик, чак и уз социјално дистанцирање и друге мере безбедности које су на снази. Знајући све то бирам да добровољно уђем у комплекс са знањем целе ситуације и да све то може да буде опасно за здравље, како моје тако и оних са којима долазим у контакт.

Цео документ јасно говори о ствари са почетка текста, одрицању одговорности...

- Добровољно преузимам сву одговорност за било какав ризик или губитак, личну повреду, укључујући и озбиљну болест, повреду или смрт која може да наступи са моје стране или са стрен оних који су у контакту са мном као резултат мог боравка унутар комплекса, без обзира да ли је узрокован немаром “НТЦ” или неким другим разлогоом. До крајњих граница, предвиђених законом, прихватам и одричем се заувек било какве намере да тужим “НТЦ”, “УТСА”, “УСТА комплекс за развој играча”, “УСТА фондацију”, град Њујорк, “Синсинати тенис”, “АТП тур”, “ВТА тур”, њихове поштоване партнере као и администраторе, чланове, директоре, запослене, волонтере, спонзоре, продавце, људе који раде под уговорима, медицинско особље и агенте за било какву грешку, потез, потражњу или било шта што се тиче ббило каквог губитка, оштећења, болести, повреде као и смрти која може да се догоди од моје стране или стране било кога који буду са мном у контакту и свега што може да се догоди због моје одлуке да уђем у комплекс - завршава се у документу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)