НЕКЕ НОВЕ МЕРЕ КВАРЕ ПЛАНОВЕ: Одлазак Ђоковића у Њујорк и даље неизвестан

Ђ. Самоиловић

06. 08. 2020. у 20:45

НЕКЕ НОВЕ МЕРЕ КВАРЕ ПЛАНОВЕ: Одлазак Ђоковића у Њујорк и даље неизвестан

Фото: М. Вукадиновић

ЗА Роџера Федерера се знало још од раније да неће бити на списку учесника овогодишњег Ју-Ес опена, недавно је отказао и Рафаел Надал, па је сада ред на Новака Ђоковића да донесе одлуку у вези са њујоршким гренд слемом и мастерсом у Синсинатију.

Иако је до пре неки дан деловало као готова ствар да ће Новак ових дана резервисати лет за САД, могуће је да су отказивање Мадрида и новонастала ситуација са правилима утицали на старе планове, па се Србин и даље нећка.

Проблематика на релацији Мадрид - Ју-Ес опен лежи у томе што су шпанске власти имале споразум са АТП и ВТА да играчи који из Њујорка допутују на Пиринеје неће морати да проведу две недеље у обавезном карантину, као и да ће без проблема моћи да се такмиче на тамошњем мастерсу. Сада, када је турнир у престоници Шпаније отказан, то питање стоји недефинисано, а само недељу дана после Мадрида је Рим, па затим Ролан Гарос и јасно је да Новак неће летети преко Атлантика ако га по повратку сачека 14 дана карантина.

Још једна ствар која може да поремети планове најбољег тенисера света јесте ново правило Ју-Ес опена, које налаже да уколико неки играч има зараженог у свом тиму аутоматски бива дисвалификован са турнира. Ђоковић се већ сусретао са таквом ситуацијом, кондициони тренер Марко Паники и Горан Иванишевић су на Адрија туру закачили корону, али то им не гарантује имунитет од вируса и сваки сапутник носи одређену врсту ризика за нашег аса.

Ипак, колико год да наведене ставке представљају отежавајуће околности, тас на ваги би врло лако могао да превагне на ону страну која значи Новаков одлазак на Ју-Ес опен. Пре свега зато што ће без Федерера и Надала имати много лакши пут до 18. гренд слем рецке, чиме би себи обезбедио бољу позицији у вечној трци "велике тројке". Уз то, добиће шансу да увећа бодовни салдо због слабијих резултата прошле године, и "зацементира" прву позицију на АТП.

У претходном периоду, Ђоковић је тренирао на тврдој подлози са лоптицама попут оних са Ју-Ес опена и јасно давао знаке да је близу одлуке да заигра на теренима "Флешинг медоуза", али у наредних неколико дана ће се и званично знати да ли су нове околоности промениле иницијалне планове.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Anarhista

07.08.2020. 03:29

Па он свакако и не треба да иде у париз. Неће га узети сигурно поред Рафаела и Доминика. Ако је способан да узме УС Опен, то би било сјајно, и да ову годину затвори тотално, нека се она двојица мрцваре за париз. Ајде Новак, УС Опен, и ништа више не играј, и ова година би била изванредна.