ВЕЛИКИ УДАРАЦ ЗА ТЕНИС: Ђоковић најавио да се не игра ни Мадрид, “бели спорт” на коленима

Ђ. С.

03. 08. 2020. у 14:56

ВЕЛИКИ УДАРАЦ ЗА ТЕНИС: Ђоковић најавио да се не игра ни Мадрид, “бели спорт” на коленима

фото: М.В.

РЕГИОНАЛНЕ власти у подручју Мадрида су за викенд препоручиле отказивање мастерса у шпанској престоници, одлука власника Јона Циријака и организатора Фелисијана Лопеза је била да се још сачека, али делује да је судбина првог турнира на шљаци ове сезоне запечаћена.

То преноси шпанска "Марка", позивајући се на своје изворе, а као додатна потврда се наводи чињеница и да је Новак Ђоковић осталим колегама предочио такав исход.

Пошто је председник савета АТП играча, Ђоковић је задужен за комуникацију између званичних тениских тела и играча, па је стога у недељу на друштвеној мрежи "Вотсап" обавестио колеге из топ 100 у заједничкој групи да би Мадрид, који је по плану требало да се одржи од 12. до 20. септембра, врло брзо могао да буде отказан. Разлог је добро познат, вирус корона већ месецима представља камен у патици за сваки тениски турнир, а иако је деловало да је на европском тлу најгоре прошло, у Шпанији се појављују нова жаришта, и власти не желе да ишта ризикују.

Претпоставља се и да је велики број тенисера био заинтересован за учешће на турниру у главном граду Шпаније, који је требало да представља и неку врсту припреме за Ролан Гарос, пошто би био први турнир на земљаној подлози после Синсинатија и Ју-Ес опена.

Ипак, овакав исход би имао снажан утицај и на друге турнире, нарочито Рим који је по званичном календару заказан за недељу дана после Мадрида. Ствар је у томе што су АТП и ВТА у договору са шпанским властима издејствовале споразум да по повратку из Америке у Европу, играчи не морају у обавезан двонедељни карантин. Са Италијом такав споразум не постоји, па се поставља питање шта се дешавати са играчима који буду желели да отпутују у Америку на Ју-Ес опен, али и да играју на шљаци после тога.

Ђоковић је неколико пута нагласио да морају да се обезбеде услови за играче да иду у САД, али и да се несметано врате у Европу за турнире на земљи, и нада се да ће до решења доћи што пре.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)