КИРЈОСУ БАШ СМЕТА ЂОКОВИЋ: Аустралијанац се повукао са Ју-Ес опена, али ни то није прошло без прозивки (ВИДЕО)

Novosti online

02. 08. 2020. у 11:06

КИРЈОСУ БАШ СМЕТА ЂОКОВИЋ: Аустралијанац се повукао са Ју-Ес опена, али ни то није прошло без прозивки (ВИДЕО)

Фото: EPA-EFE/LYNN BO BO

НЕ може Ник никако без Новака.

Чак ни када је 100 секунди у питању. Ник Кирјос се јавно, у снимку који траје минут и 40 секунди обратио јавности и том приликом објаснио разлоге због којих неће играти на Ју-Ес опену.

- Боли ме што нећу играти на једном од највећих стадиона на свету, „Артур Ешу“, али ћу бити уз моје Аустралијанце и уз све оне Американце који су изгубили живот. За све вас, то је моја одлука, свидело се то вама или не, а ово су моји разлози – објаснио је Кирјос.

Иако би само то било довољно да образложи због чега неће бити у Њујорку, није могао да не спомене Новака Ђоковића. Додуше, није му име изговорио, али јесте између редова причао о „Адрија Туру“.

- Здравље и безбедност свих су најважнији. Можемо да поправимо спорт и економију, али не можемо да вратимо изгубљене животе. Немам проблем са организаторима Ју-Ес опена и свима онима који желе да играју, то је њихова ствар, све док се понашају одговорно и безбедно. Не желим да нико изгуби посао, ту говорим о људима који раде у ресторанима, чистачицама, њима је посао најпотребнији. Тенисери, морате да радите у интересу других, заједно. Не можете да играте по столовима, купите новац по Европи или покушавате да зарадите брзе паре организовањем разних егзибиција. То је себично. Мислите о другима бар једном. О томе се овде ради, корону не занима који сте на ранг-листи или колико новца имате, понашајте се одговорно.

Обратио се и другим колегама...

- Онима који поштују правила и који су несебични, вама желим срећу. Играјте на сопствени ризик, немам проблем са тим, ја нећу играти у Њујорку – поручио је Кирјос.

Додуше, контроверзни Аустралијанац прича толико о личној одговорности, а заборавља да је сам недавно био у једном ноћном клубу, проводио се и све то без маски и којима често прича...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

prellee

02.08.2020. 11:12

Jedno razmaženo derište koje svima može djeliti lekcije a sam svojim ponašanjem to ne zaslužuje. Jednostavno se predstavlja drugačije nego što je u suštini. Podvojena ličnost i dobrim djelom, psihopata.

Lavica

04.08.2020. 20:07

***STA je bilo " NIKI" odustao si od jues opena....pa zasto bre !!! Uh bas mi je "zao".... Ali moras da pomenes Novaka, on ti je nocna mora....more sanjas Noleta....I treba....samo zao mi je jer takvog klovna kao sto si ti necemo gledati na turniru ???????