ИМАМ НЕКЕ ВИЗИЈЕ: Ђоковић открио где себе види за пет година

Ј. Јевремовић

17. 07. 2020. у 22:10

ИМАМ НЕКЕ ВИЗИЈЕ: Ђоковић открио где себе види за пет година

Фото: М. Вукадиновић

ДУХОВНО испуњен, са ваздухом Јахорине у плућима, Новак Ђоковић је наставио припреме за оно што ће вероватно стајати у његовом распореду – америчка турнеја, па шљака!

Шпански дневник „Ас“ пренео је вечерас важну вест за свет тениса – играчи неће морати 14 дана у карантин после пута у Њујорк, што значи да је најбољи тенисер света близу одлуке да игра и Ју-Ес опен и мастерс у престоници Шпаније.

Први рекет планете три дана се одмарао у БиХ, а одмах по повратку у Београд наставио је да тренира на тврдој подлози, овога пута са другом из репрезентације Филипом Крајиновићем. Одмах потом се вратио у Марбељу код супруге и деце, а тамо ће донети коначну о наставку сезоне.

Физичка спрема је под великом знаком питања за све тенисере, па и за најбољег, који је прележао корона вирус без икаквих симптома осим умора. Психички, Новак је био веома лоше током изолације, после бројних напада на њега због организације Адрија тура, на коме је више тенисера и тренера заражено. Зато је одабрао пут у Високо, оазу за медитацију, где му је домаћин био Семир Османагић. Оснивач фондације „Археолошки парк, Босанска пирамида Сунца“, објавио је јуче на свом „Јутјуб“ каналу други део интервјуа са Ђоковићем, у коме се Србин осврнуо на духовне теме:

- Наравно да тежим да будем у радости и весељу и јако сам срећан што сам здрав, што имам фамилију, успех у тенису. Све у свему, осећам се комплетно. Кад се родиш, већ си духован и вероватно више повезан са Богом. Кад се родимо имамо различите слојеве и калупе који су нам наметнути и то морамо да понесемо са собом у живот. То је део наше еволуције, развоја, поносан сам одакле долазим, свестан сам неке своје одговорности, али најбитније ми је да будем слободан. Кад је човек слободан, окренут ка љубави и миру, онда може да буде духован. То за мене представља крајњу слободу.

СВЕ МИ ЈЕ ДОБРО У ЖИВОТУ

ГДЕ Новак види себе за пет година?

- Не знам. Имам неке визије, али не желим превише о томе да причам, јер желим да више живим у садашњем тренутку, а мање у прошлости и будућности. Пројектујем одређене ствари кроз молитве, афирмације, визуализације, различите ствари и технике које могу и требају да се употребе да би човек себи раскрчио пут до стања ума, тела и успеха, чему год тежи у будућности. Био бих изузетно срећан и захвалан да се осећам како се сада осећам за пет година. Све ми је добро.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)