ЖИЛ СИМОН БРАНИ НОВАКА ЂОКОВИЋА: Љутња на Новака је огромна грешка, а медији је намерно кроје

Новости онлине

16. 07. 2020. у 11:47

НЕКАДАШЊИ успешни и познати тенисер Жил Симон је оптужио медије да “дискриминишући Новака Ђоковића чувају тениски ауторитет Роџера Федерера”.

ЖИЛ СИМОН БРАНИ НОВАКА ЂОКОВИЋА: Љутња на Новака је огромна грешка, а медији је намерно кроје

Жил Симон фото: ЕПА

Швајцарац је огромна фигура у свету тениса, иако су прошле две године од његовог последњег освајања Гренд слем титуле. И јасно је да под утицајем јавности тешко, да нечија доминација на терену, може да баци сенку на Федерера

- Стиче се утисак да би Новаково обарање Федереровог рекорда засметало свима. То може да се види у публици, на терену, у финалима... Љутња на Ђоковића је огромна грешка. Велики део јавности га не сматра важним и то није добро - рекао је Жил Симон француским медијима стављајући акцента да су “медији на специјалном задатку да умање величину тренутно најбољег тенисера света”

Симон верује да Роџер Федерер не користи свој утицај да би се борио за веће наградне фондове за нижерангиране играче, него га користи да служи за личне интересе. Оптужба, тврди Француз, не могу да иду на рачун Ђоковића:

- Роџер је могао да се јави када је пре извесног времена било разговора о новцу у наградним фондовима. Имам утисак да смо га изгубили негде на улици, да му је мало важно да представља играче. А ако у тенису постоји ауторитативан глас, то је његов глас. У овом тренутку, најутицајнији глас требало би да буде глас Новака Ђоковића, који је председник Удружења играча.

Некада шести играч света нема ништа лично против Федерера или Надала, само говори о равноправности у третману која није заступљена:

- Допада ми се Роџер, свиђа ми се и Рафа... Али када се говори о Федереру помињу се само његове врлине, док се истичу Ђоковићеве мане. То је та медијска игра коју помињем. Верујем да Новак покушава да реши компликована питања у општем интересу играча. И било ми је веома жао због ове приче о „Адриа турнеји“, јер му је сва добра намера коју је имао пала у воду. Сада је лако рећи: „Молим те, не слушај више Новака“.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)