“Марка” открива: Када се наставља и завршава тениска сезона, где се ове године сигурно неће играти...

Новости онлине

17. 06. 2020. у 09:30

“Марка” открива: Када се наставља и завршава тениска сезона, где се ове године сигурно неће играти...

Фото: АП

Више нема дилеме да ли ће се Ју Ес опен играти ове сезоне, пошто су организатори потврдили да ће се најбољи светски тенисери на теренима “Флешинг Медоуза” од 31. августа до 13. септембра борити за трофеј на Отвореном првенству САД.

А шпанска “Марка” у среду је отишла корак даље и објавила сазнања о комплетном току тениске сезоне која је прекинута у марту због пандемије вируса корона.

Угледни шпански лист пише да ће сезона бити настављена 10. августа турниром у Вашингтону, после чега би требало да се одигра мастерс у Синсинатију, као увертире за Ју Ес опен. Наводно, челници АТП су већ утаначили ове датуме и о њима обавестили тенисере.

“Марка” пише и да водећи људи светског тениса уопште не разматрају могућност одржавања азијске турнеје која је на програму у октобру, па се очекује да тенисери после мастерса у Риму и Мадриду, односно Ролан Гароса који је на програму од 28. септембра, сезону наставе у дворанским условима на турнирима у Антверпену, Стокхолму, Бечу и Базелу.

Оно што је приоритет руководтсву АТП јесте одржавање завршног турнира у Лондону (од 15. до 22. новембра), због тога што би на њему требало да се прикупе финансијска средства за фонд помоћи слабије рангираним тенисерима, који су претрпели највише штете услед прекида сезоне због пандемије вируса корона.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)