ШОК! Новак Ђоковић рекао кад ће да испадне - и испао баш тада! За све је крив безобразни навијач!

Новости онлине

13. 04. 2024. у 19:02 >> 19:03

Када је, пре него што је почео мастерс у Монте Карлу, Новак Ђоковић шаљиво одговорио на питање "Која би била ваша смела, директна прогноза", a рекао je "Догураћу, рецимо, до полуфинала Монте Карла", мало ко је то схватио озбиљно. Али, Ноле је управо у полуфиналу овог АТП турнира и изгубио, наставивши тако своју серију и овогодишњег поста што се тиче тениских титула, али и сада већ дугогодишњи серију неуспеха на овом надметању у граду који сматра "другом кућом".

ШОК! Новак Ђоковић рекао кад ће да испадне - и испао баш тада! За све је крив безобразни навијач!

Screenshot / TennisTV

Ђоковић је без финала мастерса у граду у коме су му рођена деца изгубио од Каспера Руда, а коначан резултат, 4:6, 6:1, 4:6 донекле и осликава оно што се дешавало на терену.

Испрва је стварно мало шта полазило српском асу за руком. Сервис гемови су му "предуго" трајали јер је неретко морао да сервира и двапут, док је, са друге стране, његов супарник контролисао "своју" игру без превише мука. А и рани брејк, на самом почетку меча, дао му је преко потребно самопоуздање, имајући у виду да је свих пет претходних дуела са Новаком изгубио.


Ако је тај први изгубљени сервис гем Новак могао да подведе под "данак почетном испитивању снага", други је већ био плод нервозе и, за њега некарактеристичне, брзоплетости. Јер, таман када је Ђоковић дошао у прилику да дође на поен од враћања брејк, направио је несхватљив кикс на мрежи. Зицер је отишао у неповрат, а који минут касније Руд је отишао на огромних 4:1. Повратка би можда и било да је Ноле, после надокнађеног једног од два изгубљена сервис-гема нашао начин да заустави побољшане сервисе Норвежанина, али то није био случај.


Међутим, други сет изнедрио је једног "сасвим другачијег" Новака. 


Тако је, после првог поена, за који је било утрошено 20 удараца а Ђоковићеви навијачи га прославили јер је припао Србину, Ноле освојио и сервис гем, и направио брејк уз само један изгубљен поен, а онда после нешто занимљивије борбе стигао и до 3:0. Иако је сет релативно брзо завршен у корист најбољег на свету, одвијао се уз нестварне параметре.
Рецимо, Ноле јесте био бољи и у директно освојеним поенима (10:3) и у неизнуђеним грешакама (3:11) али... Само 24% Новаковог првог сервиса отишло је где треба - а први носилац је декласирао ривала. Како? Па, тако што ем је Каспер Руд свега 35% првих сервиса послао у за то предвиђено поље, ем је Ноле невероватно убојитији био код другог сервиса - освојио је чак 81% поена у тим ситуацијама, а његов супарник свега 18% на своје друге сервисе.


Било је јасно да ће победника одлучити одговор на питање ко ће се умешније "вратити себи". Наравно да се није могло очекивати да ће и један и други наставити са очајним првим сервисима, па је остало да се види да ли ће мегдан бити решен тако што ће само један од актера почети да игра "нормално", или, ако се деси да обојица то учине, ко ће бити бољи у ономе што иначе одлично ради - Руд да снажним ударцима диктира темпо, или Ноле својом чудесном дефанзивом и тактиком којом "ломи" и далеко боље од норвешког аса.
Испоставило се да су Рудови сервиси за нијансу били убојитији од Новакових, док се, можда и као одлучујући, веома важан испоставио други гем. Тада је Новак, иако је сервирао, био у потпуно подређеној ситуацији, што је момак са друге стране мреже искористио и за брејк, и за залет ка 3:0. И поред тога што је српски ас значајно подигао ниво своје игре, а после 1:4 је уз брејк стигао и до изједначења, из такта га је избацио један непристојни навијач.

У том, осмом гему, викнуо је са трибине да је поен готов док то још није био случај, па је Ноле изгубио ту размену, али је изгубио и дотадашњи мир. Изнервирао се, опсовао гледаоца, али је губитак смирења скупо платио - у завршници је поклекао пред изнова "пробуђеним" Норвежанином, који је меч завршио брејком.


У финалу ће тако, уместо очекиваног финала Новак Ђоковић - Јаник Синер, за титулу у Монте Карлу играти Каспер Руд и Стефанос Циципас.

КРАЈ! Ђоковић - Руд 4:6, 6:1, 4:6

4:6 - БРЕЈК, СЕТ, МЕЧ ЗА РУДА! Норвежанин је повео са 0:40, Ноле пришао на поен заостатка спасавши две меч лопте, а онда... шок - двострука сервис грешка и то је крај.

4:5 - Врло занимљив гем у коме је сервирао норвешки тенисер, а који је он и освојио. Имао је иницијативу Руд, но и Ноле је био озбиљан и опасан. Ипак, без брејк прилике - Србин је дошао у ситуацију да ће сад морати да сервира за останак у мечу.

4:4 - На почетку осмог гема један од навијача је добацио нешто Новаку (могуће да је вимнуо "аут!" док је други поен трајао и - Ноле је тај поен изгубио (чиме се дошло до 15:15 на његове сервисе). Окренуо се одмах српски ас и уз псовку имао шта да поручи непристојном гледаоцу... Ипак, смирио се и добио "свој" гем.

Новак Ђоковић се обраћа непристојном навијачу због чијег је добацивања изгубио поен / Screenshot / TennisTV

3:4 - Брејк Ђоковића! То се чекало! Уз нове фантастичне потезе, али и препознатљиви урлик после савршене бекхенд дијагонале, Ноле је стигао до 0:40, а потом агресивно напао сервис ривала и "одузео" му сервис. Ноле ће сервирати за изједначење у одлучујућој деоници. Какав меч...

НовакЂоковић слави после брејка у 3. сету меча са Каспером Рудом у полуфиналу Монте Карла / Screenshot / TennisTV

2:4 - Уз истинску мајсторију на какву је током претходних година навикао љубитеље тениса (Ноле је неколико метара "клизао" ка мрежи да би стигао до лоптице и, на радост његових навијача, поентирао), Ђоковић је, прешавши на мало чешћа коришћења "скраћених удараца" успео да освоји "свој" гем.

1:4 - Греши Новак, греши... Нови гем за Руда. А овако су освајали поене на своје сервисе у трећем сету: статистика каже - Норвежанин 12/16, Србин 6/11.

Новак Ђоковић удара лоптицу током полуфинала мастерса у Монте Карлу са Каспером Рудом / FOTO: Tanjug/AP

1:3 - После 20 минута игре у трећем сегменту меча, и Ноле се "уписао" на семафор.

0:3 - Доминира норвешки тенисер у трећем сету. И то толико да Ђоковић прилично немоћно делује. Можда онај резултат ог 6:1 у другој деоници делује као да је Новак био доминантан на терену, али... он је тада "само" био бољи од супарника. А супарник је тада играо очајно. За "пробуђеног" Руда - потребно је да се пробуди и Новак. У супротном, први пут у каријери изгубиће од овог ривала.

0:2 - Брејк Руда! - Нема шта, далеко боље игра Норвежанин на почетку треће деонице, у многоме је поправио свој наступ и заслужено оставио Нолета "на нули". Притом, Руд следећи и сервира.

0:1 - Трећи сет је Каспер Руд отпочео прилично сигурним освајањем сопственог сервис гема.

Новак Ђоковић током полуфинала мастерса у Монте Карлу против Каспера Руда / FOTO: Tanjug/AP

6:1 - Сет за Ђоковића! И то какав сет... Наравно, Ноле јесте био бољи и у директно освојеним поенима (10:3) и у неизнуђеним грешакама (3:11) али следе невероватни подаци. Само 24% Новаковог првог сервиса отишло је где треба - а Србин је декласирао ривала. Како? Па, тако што ем је Каспер Руд свега 35% првих сервиса послао у за то предвиђено поље, ем је Ноле невероватно убојитији био код другог сервиса - освојио је чак 81% поена у тим ситуацијама, а његов супарник свега 18% на своје друге сервисе.

5:1 - Брејк Ђоковића! Потпуно се распала игра норвешког тенисера. Ноле осваја гем на сервис Руда, а да је само један поен изгубио. Потпуни преокрет!

4:1 - Не попушта Новак. Уз не баш идеалан први сервис (али, далеко прецизнији од супарниковог), све време Србин контролише игру у "својим" гемовима. А на крају је то "зачинио" маестралним "скраћивањем" ударца, за одлазак на +3 уз само један изгубљени поен.

3:1 - Норвежанин осваја први гем у другом сету, и то после 27 минута откако је он почео.

3:0 - Ноле је потпуно преокренуо дешаваља на терену, али се и мало унервозио. Након што је "потврдио" брејк, викао је ка свом стручном штабу да му треба "четворка" а онда, чини се, и опсовао... Шта ли је број четири у њиховој комуникацији, остаје да се види...

2:0 - Брејк Ђоковића! Први пут на мечу Србин има брејк предности! Одлично је Србин преузимао иницијативу после почетних удараца ривала и, уз само један изгубљени поен, дошао до два гема предности у другом сету.

Ненад Зимоњић прати уживо меч Ђоковић - Руд у Монте Карлу / Screenshot / TennisTV

1:0 - Први поен је окончан тек после 20 размењених удараца. Новак је то "прихватио" као залет за добро одигран гем, али у њему је поштено морао да се наради. По приличној врућини, српски ас је за нијансу био бољи од супарника и први пут на овом мечу стигао до вођства у гемовима.

4:6 - Ђоковић је изгубио први сет! Каспред Руд, после 50 минута игре, осваја уводну деоницу врло сигурним сервисима.

4:5 - Новак је урадио шта је било до њега, освојио је "свој гем", али сада мора да направи искорак, иначе ће изгубити сет. После краћег одмора, Норвежанин сервира за 6:4. Или ће бити тако, или ће се уводна деоница продужити услед Новаковог брејка. А он у овом тренутку не делује тако немогуће као пре 10-ак минута, када је Ноле био потпуно немоћан.

3:5 - Не да се норвешки тенисер. Након што је два гема у низу освојио Ноле, Руд је "сачувао" сервис. Још гем га дели од освајања првог сета, но Ђоковић следећи сервира.

3:4 - Експресно је, за мање од три минута, Ноле освојио сервис гем. Играчки, вратио се у овај мегдан. Али, резултатски, има још брејк заостатка. Норвежанин следећи сервира...

2:4 - Брејк Ђоковића! То се чекало! После 35 минута игре Ноле је задао први прави ударац ривалу. Имао је све у својим рукама Каспре Руд, два брејка предности, нове сервисе и то за 5:1, али се Србин "пробудио" и на себи својствен начин, изврсном игром с основне линије, почео да се враћа у меч.

1:4 - Брејк Руда! Распад система. Једино тако може да се опише Новакова игра у овим тренуцима. Ако је онај први изгубљени сервис гем могао да се подведе под "почетак је меча, све ће доћи на своје", за овај други би опис могао да буде "Ноле још није дошао себи од оног невероватног зицера који је прокоцкао".

Ноле се смеје после прокоцканог зицера / Screenshot / TennisTV

1:3 - Невероватно... Ноле је на 30:30 фантастично "водио" поен, "скратио" лоптицу, па када је ривал једва стигао до ње - Ђоковић је послао лоб. А када је Руд и то једва вратио, Нолету је остало само да лагано поентира на мрежи. Али, тај волеј - послао је право у мрежу. Норвежанин је тако повео са 40:30, а иако је наредну размену Србин добио, Руд је сјајно одиграо идући поен и изнова дошао до вођства. Новаку је тада у помоћ "притекла" мрежа, па је уз њену "асистенцију" изједначио, али то је био само разлог за привремено задовољство, јер је Каспер Руд експресно добио два наредна поена и повео са два разлике.

1:2 - Коначно. После 11 минута игре, Ноле се "уписао" на семафор. Попут ривала, и он је овог пута само поен изгубио у сервис-гему. Следећи сервира Руд који има брејк предности.

Најновија вест: БРУКА КОЈУ ТЕНИС НЕ ЗАСЛУЖУЈЕ: Овако је Јаник Синер склоњен са Новаковог пута у Монте Карлу (ФОТО)

0:2 - Норвешки тенисер наставља да игра боље. Само један поен је изгубио на свој сервис и тако "потврдио" брејк.

0:1 - Брејк Руда! - Није добро почело по Нолета, није... Имао је 30:15 у своју корист Србин, али онда су кола кренула низбрдо. Најпре је лоше проценио снагу свог ударца, потом је поклекао у једној дужој размени што је Норвежанин искористио да закорачи ка мрежи и директним поеном преокрене на 30:40, а брејк шансу је и искористио Руд одлично преузетом иницијативом на други Нолетов сервис.

16.46 - Меч је почео, Новак сервира!

16.44 - Руд је у првом колу био слободан, потом у по два сета победио и Табила и Хуркача, а у три Ига Имбера. 

16.40 - Судија Мохамед Лајани је бацио новчић, Руд није погодио на коју ће страну он пасти, па је Ђоковић изабрао да сервира на почетку меча. А дуел ће почети после краћег загревања.

16.39 - Актери излазе на терен

Новак Ђоковић пред меч са Каспером Русом у Монте Карлу / Screenshot / TennisTV

Сензација у првом полуфиналу!

Победник српско-норвешког дуела играће за титулу против сензационалног првог полуфиналисте - а сензација није била нимало наивна: у полуфиналу је елиминисан Јаник Синер.

Уочи Нолетовог меча

Новак Ђоковић је пред почетак овог турнира рекао да очекује "да ће доћи, отприлике, до полуфинала" и - дотле је стигао. Али... кад је већ ту, наравно да ће дати све од себе да још једном савлада Руда.

А није да то не уме.

Штавише, никада у животу није изгубио од овог ривала, иако наспрам себе има троструког гренд слем полуфиналисту.

Пет пута су досад играли српски ас и поменути Норвежанин и свих пет пута Ноле је излазио као победник. Од Руда, чак, није ни сет изгубио, а три меча с њим је одиграо на шљаци, укључујући и последњи - финале Ролан Гароса 2023. када је Ноле победио са 7:6(1), 6:3, 7:5.

 

БОНУС ВИДЕО: Новак Ђоковић - Пет тајни због којих је најбољи на свету

БОНУС САДРЖАЈ

Књига о нашем асу која је изазвала велику пажњу носи назив "Новак, париске приче". Прођите уз Новака све његове емотивне тренутке у упознајте га у једном потпуно другом светлу. На 320 страница, илустрованих до сада невиђеним фотографијама, представљен је живот славног тенисера.

Кликните ОВДЕ и поручите још данас ово ремек-дело које ће вас одвести на најславније тениске терене.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СВЕТ ЈЕ У ЧУДУ: Роџер Федерер је управо изјавио ово о Нолету - Новак Ђоковић гледа и не верује!

СВЕТ ЈЕ У ЧУДУ: Роџер Федерер је управо изјавио ово о Нолету - Новак Ђоковић гледа и не верује!

Веровали или не, али... Заиста се то и десило: Роџер Федерер је признао да није исказивао "заслужено поштовање" према Новаку Ђоковићу када се Србин појавио као претендент на светски трон.

11. 06. 2024. у 20:47

Коментари (0)

ЈОШ НИСТЕ ОДЛУЧИЛИ ГДЕ ЋЕТЕ НА ЛЕТОВАЊЕ? Контики вас води у Тунис по невероватно ниским ценама