ЂОКОВИЋ ЈЕ У ФИНАЛУ РОЛАН ГАРОСА! Алкараз ће морати још да порасте, Новак против ветра, публике...

А. Илић

09. 06. 2023. у 18:27 >> 18:27

НОВАК Ђоковић се пласирао у финале Ролан Гароса. Србин је у невероватном мечу савладао Карлоса Алкараза 3:1 (3:6, 7:5, 6:1, 6:1), Србин и Шпанац у прва два сета исцртавали су по шљаци Филип Шатријеа тениску уметност, док је у трећем Шпанац задобио неугодну повреду ноге. Није хтео да предаје Карлитос, те је невероватан меч успео да приведе крају.

ЂОКОВИЋ ЈЕ У ФИНАЛУ РОЛАН ГАРОСА! Алкараз ће морати још да порасте, Новак против ветра, публике...

Танјуг/АП

Од самог почетка меча гледали су навијачи врхунски тенис, те нема сумње да је оправдао епитет "финала пре финала". Висок темпо, јаки ударци и атрактивни поени обележили су читав ток меча. Одржавао је корак са Новаком Алкараз све до четвртог гема када је први пут испољио нервозу направио је тада две неизнуђене грешке, а Новак је дошао до брејк лопте коју је напослетку и искористио...

Последњи поен у том гему дуго ће се препричавати. Прво је Србин послао скраћену лопту, одговорио је ривал дијагоналом, а невероватно је изгледало, стигао је Ноле и то и тако повео 3:1. У наредном гему потврдио је брејк и био на добром путу да поведе 1:0 у сетовима.

Чули су се поново звиждуци са трибина у петом гему, али они нису овога пута били упућени Новаку Ђоковићу, већ организаторима. Наиме, уследио је кратак прекид због техничких проблема, али то није омело Србина.

Шпанац је у седмом гему успео да притисне ривала и уведе гем у изједначење.

Направио је Ноле дуплу сервис грешку и Алкараз је ниоткуда добио и прилику за брејк. Уследила је тада велика борба, Шпанац је пропустио четири брејк лопти у гему који је трајао 14 минута. У неколико наврата толико га је Новак бравурама излуђивао да је од немоћи урлао на некога у својој ложи, а Србин је сет, након велике борбе привео крају и након 57 минута беспоштедне игре, добио га је 6:3.

Танјуг/АП

Други је настављен у истом темпу. Играо се трећи гем када је поново двојац на терену одушевио јавност. Србин је одиграо скраћену лопту, стигао је то ривал, вратио на Новакову страну, а потом је успео са мреже да се врати скоро до сервис линије и да из немогуће ситуације поентира. Освјач 22 гренд слема је у тим тренуцима само подигао руке у вис и насмејао се.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ШАМПИОН БОДРИ ШАМПИОНА: Спортска громада са "Шатријеа" прати Ђоковића на Ролан Гаросу (ФОТО)

Чували су обојица свој сервис, а навијаче српског тенисера забринула је одлука да пред почетак осмог гема затражи медицински тајм-аут. Физиотерапеут је Новаку помогао око повреде руке.

Искористио је то Алкараз и направио брејк за 5:3, недуго потом. И, то као да је наљутило Србина који невероватном игром долази до изједначења. У 10. гему губио је 40:0, али је успео да преокрене. За више у другом сету снаге није имао.

Танјуг/АП

Велика драма виђена је на старту трећег сета. Карлос Алкараз је при резултату 1:1 остао да непомично стоји крај терена, затражио је медицински тајм-аут а, с обзиром на правила и чињеницу да играч нема права да на парним гемовима захтева медицинску помоћ, Ђоковић је без борбе повео 2:1 јер је ривал ипак инсистирао да му се помоћ укаже.

У наставку се тешко кретао Карлос Алкараз, те је Србин трећи сет добио резултатом 6:1.

На старту четвртог сета мучио је Новака сервис, те је ослабљени Алкараз имао две брејк лопте, али је прорадио сервис када је било најпотребније. Везао је девет гемова Србин за 4:0 у четвртом сету, а за пласман у велико финале Ролан Гароса на крају му је требало 3 часа и 22 минута игре.

Танјуг/АП

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЂОКОВИЋ БЕЗ ОДИГРАНОГ ПОЕНА ОДУЗЕО СЕРВУ АЛКАРАЗУ: Карлитос због медицинског тајм-аута претрпео брејк (ФОТО)

У данашњем мечу Ђоковић је третиран као негативац, сваки потез нашег играча део публике пропратио је звиждуцима, добио их је након медицинског тајм-аута, када се Алкараз повредио, а готово сваки његов потез и прослава поена пропраћен је гласним реакцијама дела трибина на стадиону Филип Шатрије.

Ђоковић у финалу чека бољег из меча Каспер Руд - Александар Зверев

ЂОКОВИЋ -  АЛКАРАЗ  6:3, 5:7, 6:1, 6:1

5:1 - Освојио је Алкараз први гем након десет изгубљених.

5:0 - Ђоковић је ривалу дозволио да изједначи, али ништа више од тога. Сервира Алкараз за останак у трећем сету и мечу.

4:0 - Сваки потез Ђоковића део публике прати звиждуцима. То га не омета много, уписао је још један гем.

3:0 - Лош тајминг на ударцима имао је Алкараз, те Ђоковић добија и девети гем у низу.

2:0 - Стојички подноси налете Ђоковића повређени Шпанац, али нема милости Ђоковић.

1:0 - Опоравио се за нијансу Алкараз, дошао је до брејк лопте, али Ђоковић је успео да је спасе и на крају уз доста проблема са сервисом поведе у четвртом сету.

Танјуг/АП

ТРЕЋИ СЕТ 6:1

6:1 - Најчуднији сет на овогодишњем Ролан Гаросу добио је Ђоковић. Готово без борбе.

5:1 - Попио је лек против Болова Алкараз, али се још отежано креће.

4:1 - Морао је Шпанац да одигра још један гем пре него што још једном може да затражи медицински тајм-аут.

Танјуг/АП

3:1 - Добио је Ђоковић без много борбе гем. Ривал је имао доста проблема са кретањем.

2:1 - Без борбе је добио гем Ђоковић. Шпанцу се указивала помоћ, а правила су таква да играч не може да затражи медицинску помоћ на парним гемовима.

1:1 - Остао је након гема крај терена згрчен Карлос Алкараз, пришао му је судија, као и  Новак Ђоковић.  Затражио је медицински тајм-аут Алкараз.

0:1 - Покушао је Новак да дође до брејка. Одолео је притиску ривал.

ДРУГИ СЕТ 5:7

5:7 - Опет је Алкараз дошао до 0:40, а сада Ђоковић није имао снаге да одговори, те је Шпанац изједначио 1:1 у сетовима.

5:6 - Упалио је "у пету" Ђоковић. Сјајни, оштри, јаки ударци погађају линије, одличним ритернима мучи ривала,  имао је прилику да дође до гем лопте, али је још једном погодио врх мреже - 40:30 за шпанског тениског бисера, али је Србин дошао ипак до изједначења у наредном поену. Велика драма је уследила а радовао се Алкараз.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: МАЕСТРАЛАН ПОЕН ЂОКОВИЋА: Овако је Новак вратио брејк у другом сету (ВИДЕО)

5:5 - Нестварно! Ђоковић је ривалу дао 40:0, па онда он везао три поена за изједначење и на крају нови гем

4:5 - Ђоковић не би био то што јесте да није фуриозно одговорио. Имао је две прилике за брејк, другу је искористио, а разјарени Шпанац је у немоћи бацио рекет

3:5 - Пуца Алкараз из свих оружја. Имао је три прилике из смеча, нападао је и на крају повео 30:15. Након изједначења дошао је Шпанац до две брејк лопте у осмом гему искористио је другу.

Није добро, између гемова Ђоковић је затражио медицински тајм-аут. Мучи Србина повреда руке.

3:4 - Сада је Шпанац дошао лако до сервис гема. Новаку је дозволио само један поен да добије.

3:3 - Чува Ноле сервис. Није дозволио ривалу ни да се нада могућности за брејк.

Горан Иванишевић је под великим стресом, те је добио масажу у ложи. За опуштање Новаковог тренера био је задужен Едуардо Аталди.

Танјуг/АП

2:3 - Чувају обојица свој сервис у овим тренуцима. Пао је на шљаку након једног поена Шпанац, али се брзо подигао и освојио гем.

2:2 - Страшан тенис гледају навијачи у овим тренуцима, који свакако оправдава епитет финала пре финала.

Танјуг/АП

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: И ЂОКОВИЋ ЈЕ У ЧУДУ: Нестваран поен Алкараза због ког је и Новак подиграо руке (ВИДЕО)

 2:1- Нестваран поен одиграо је Карлос Алкараз, стигао је неухватљиво, а колико је то било невероватно најбоље говори и реакција Новака Ђоковића, који је само подигао руке и насмејао се. Добио је наредни гем тренутно најбољи тенисер света.

1:1 - Без драме је завршен и наредни гем. Лако га је добио Ђоковић.

0:1 - Три гем лопте имао је Алкараз у првом гему другог сета, добио га је "нулом".

ПРВИ СЕТ 6:3

6:3 - Још једном брејк лопту је имао први тенисер света, Ђоковић се зналачки одбранио сервисима, а потом дошао до гем лопте.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НОВАКОВИ НАВИЈАЧИ НА РОЛАН ГАРОСУ: Ђоковић има велику подршку у полуфиналу (ФОТО)

5:3 - Ђоковић је ношен одличном игром из претходног гема наставио у истом ритму. Поново је дошао до брејк лопте, а овога пута смогао је снаге Алкараз да је спасе.

5:2 - Битан је био седми гем за обојицу. Покушавао је Алкараз да натера ривала на грешку, повео је 30:15, а онда и сам погрешио - дошао је Шпанац до изједначења. Дуплу сервис грешку направио је Новак, није брејк прилику искористио Алкараз. Нису навијачи имали пуно прилика да Карлоса Алкараза на терену виде бесног до данас. У неколико наврата урлао је, и расправљао са неким у својој ложи, а како и да не буде нервозан када је у овом гему пропусито четири брејк лопте.

Танјуг/АП

4:2 - Притискао је ривала поново Новак, али је успео да сачува Шпанац сервис овога пута.

4:1 - Освојио је Алкараз до сада 38 посто поена на први сервис а 100 процената на други. Новак је поново повео 40:15, уследиле су две гем лопте, а потом и дупла сервис грешка. Њој је претходио мини прекид због техничких проблема, а то је покренуло публику која је судији упутила звиждуке. Потврдио је након тога Новак Ђоковић брејк.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СТРАШАН ТЕНИС, МАГИЈА НА "ШАТРИЈЕУ": Новак Ђоковић и Карлос Алкараз одиграли нестваран поен (ВИДЕО)

3:1 - Био је ово први гем у ком смо видели нервозу Карлоса Алкараза, дошао је Новак Ђоковић до прве брејк лопте у мечу. Невероватан поен одиграли су Ноле и Карлитос. Скраћену је спустио Новак, дијагоналом одговорио Алкараз, а на крају је и то успео да врати освајач 22 гренд слем турнира, те је дошао до брејка!

2:1 - Јак ритам у трећем гему. Узео је два поена Карлос, али је невероватно шта је Ђоковић успевао да врати. Иако Шпанац има младост на својој страни, зна се где је искуство.

1:1 - На исти начин, одговорио је и Карлос Алкараз. Снажним ударцима након шест минута дошао је до изједначења.

1:0 - Први на сервису био је Новак Ђоковић који је брзо и лако дошао до 40:0. Успео је Шпанац да добије само један поен.

ТАНЈУГ/АП

УОЧИ МЕЧА ЂОКОВИЋ - АЛКАРАЗ

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: АЛКАРАЗ ЗАПАМТИО НОЛЕТОВУ МОТИВАЦИОНУ ПОРУКУ: Шпанац се огласио пред историјски дуел са Ђоковићем (ФОТО)

14.57 - Млада нада тениса Карлос Алкараз је овако дочекан од стране навијача.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ШАТРИЈЕ ЋЕ ДА "ГРМИ": Новак Ђоковић има невероватну подршку против Карлоса Алкараза

14.54 - Новак Ђоковић изашао је на терен, овацијама је испраћен.

14.40 - Велику подршку навијача из Србије имаће Новак Ђоковић на Филип Шатријеу. Популарни "НолеФам", навијачи српског тенисера биће му велики ветар у леђа.

13.17 - Нови напади на Новака Ђоковића. Србин је из Украјине добио жестоке критике.

Новак Ђоковић ће играти 45. полуфинале на гренд слем турниру, своје осмо на Ролан Гаросу. У случају да савлада Алкараза, бориће се за трећу титулу у Паризу и 23. гренд слем у каријери.

Србин и Шпанац су до полуфинала изгубили само по један сет. Новак од Карена Хачанова у четвртфиналу, а Карлос Алкараз у другом колу од Таро Данијела.

Српски тенисер је на старту турнира тријумфовао над Александром Ковачевићем, затим редом је побеђивао Мартина Фучовича, Алехандра Давидовича Фокину и Хуана Пабла Вариљаса и поменутог Хачанова.

С друге стране Шпанац је био бољи од Флавија Коболија, Данијела, Дениса Шаповалова, Лоренца Музетија и Стефаноса Циципаса.

Алкараз је до сада освојио десет титула у каријери и само један гренд слем - Ју-Ес опен 2022. године, а најбољи пласман на Ролан Гаросу му је прошлогодишње четвртфинале.

Најбољи тенисер света један је од ретких против кога Ђоковић има негативан скор у међусобним дуелима. Ђоковић и Алкараз су једини меч одиграли у полуфиналу мастерса у Мадриду 2022. године, а Шпанац је био бољи.

НАВИЈАЧЕ ЧЕКА СПЕКТАКЛ - ФИНАЛЕ ПРЕ ФИНАЛА

Дуел између Ђоковића и Алкараза биће финале пре финала на Ролан Гаросу.

Новак је ове године провео 14 недеља као први на АТП листи, док је Алкараз имао девет седмица на првој позицији.

У досадашњем делу турнира Новак предњачи када је реч о статистичким подацима. Српски тенисер је укупно убележио 188 винер поена и 31 након ас ударца.

Алкараз је остварио 176 поена из винера, а 17 након ас сервиса. Међутим, Шпанац је укупно провео мање времена на терену од српског тенисера, безмало 12 сати играња је имао Алкараз до сада, а Ђоковић 14 и по сати.

Но, полуфинале Ролан Гароса доноси посебну драж и нема сумње да ће до краја тенисери бити фокусирани на терену.

Победник овог дуела играће у финалу Ролан Гароса против бољег из дуела - Александер Зверев и Каспер Руд.

БОНУС ВИДЕО: Алекс Кореча за Новости о "великој тројци": Оно што су урадили равно је чуду

БОНУС САДРЖАЈ

Књига о нашем асу која је изазвала велику пажњу носи назив "Новак, париске приче". Прођите уз Новака све његове емотивне тренутке у упознајте га у једном потпуно другом светлу. На 320 страница, илустрованих до сада невиђеним фотографијама, представљен је живот славног тенисера.

Кликните ОВДЕ и поручите још данас ово ремек-дело које ће вас одвести на најславније тениске терене.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ПА, ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ... Јусуф Нуркић прославио прелазак у нови клуб провоцирањем Јокића

ПА, ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ... Јусуф Нуркић прославио прелазак у нови клуб провоцирањем Јокића

Док Никола Јокић и Денвер нагетси чекају званични почетак припрема за нову НБА сезону, најјача лига на свету је напрасно постала - веома занимљива. А како и не би, када је један од њених најбољих играча, Демијан Лилард, прешао у нови клуб, а притом све "зачинио" својим понашањем бивши Јокићев саиграч Јусуф Нуркић.

28. 09. 2023. у 19:06

ГДЕ ЋЕШ? Како је Видић васпитао распуштеног Балотелија (ВИДЕО)

ГДЕ ЋЕШ? Како је Видић ''васпитао'' распуштеног Балотелија (ВИДЕО)

НЕМАЊА Видић је познат као момак без страха, никад није избегавао дуеле, главом је ишао где други нису смели ногом, а својевремено је ушао и у дуел са ''лудим Италијаном'' Мариом Балотелијем.

28. 09. 2023. у 12:21

Коментари (12)

САД ТО НЕ ЈЕДЕ: Дијана открила који је омиљени Нолетов слаткиш из детињства (РЕЦЕПТ)