СРАМАН ПОТЕЗ БРИТАНАЦА: Нису се смирили док нису отерали Руса

Новости онлине

13. 10. 2022. у 11:07

Ема Радукану, британска тенисерка, раскинула је сарадњу са руским тренером Дмитријем Турсуновом после мање од три месеца заједничког рада.

СРАМАН ПОТЕЗ БРИТАНАЦА: Нису се смирили док нису отерали Руса

Tanjug/AP

Рус је био четврти тренер кога је Радукану променила у последњих 18 месеци, а због сарадње са Турсуновом трпела је велики притисак британских власти.

Од почетка сарадње са Русом, Британци су вршили велики притисак на младу Ему да промени тренера, а тенисерка је на крају донела одлуку да запосли петог тренера у претходних 18 месеци.

Пре мање од три месеца, неколико дана по завршетку Вимблдона, Радукану је објавила да ће сарађивати са Турсуновом који је претходно радио са Анет Контавејт и помогао јој да дође до другог места на ВТА листи.

Британска јавност од почетка сарадње оштро критикује тенисерку која има само 19 година. Чим је Ема објавила вест о новом тренеру, огласио се Крис Брајант, председник свепарламентарне групе за Русију, који је младој шампионки поручио да ће бити "искоришћена за руску пропаганду".

- Кремљ ће ово приказати као добар маркетинг и назнаку да је Уједињено Краљевство баш брига за ситуацију у Украјини, тако да ће бити права штета ако Ема настави са овим - рекао је Брајант за британски „Телеграф спорт“.

Понадали су се Британци да ће заплашити младу Ему, али пошто нису, уследило је ново оглашавање, овога пута Џулијана Најта, шефа парламентарне комисије за Културу, медије и спорт.

Рајт је отишао толико далеко да је тражио да Тениски савез Велике Британије реагује на одлуку Радукану.

- Иритантно је видети руског тренера да тренира најбољу британску тенисерку. Надам се да ће Савез показати минимално лидерства и саветовати Ему који је најбољи избор за њу - огласио се Најт.

На крају су успели, Радукану је отерала Турсунова.

БОНУС ВИДЕО: Гордан Петрић открио како се клади с другарима и зашто има бесплатне ручкове

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ... Ево шта је Никола Јокић дочекао у самом финишу НБА сезоне, ко је овоме могао да се нада?

ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ... Ево шта је Никола Јокић дочекао у самом финишу НБА сезоне, ко је овоме могао да се нада?

НИКОЛА Јокић је двапут у низу добио МВП награду за најкориснијег играча НБА лиге. Био је на најбољем путу да уђе у историју најјачег кошаркашког првенства на свету на веома посебан начин, али...

30. 03. 2023. у 16:30

Коментари (2)

ХРВАТИ ОПЕТ ПРИСВАЈАЈУ ЂОКОВИЋА! Исповест Новаковог деде: Ја сам увек говорио да сам Југословен или Хрват, никад нисам био Србин