"ЈУ-ЕС ОПЕН НИЈЕ СПРЕМАН ЗА ОВАКВОГ НОВАКА" Еуроспорт "открио" зашто Ђоковић не може у Њујорк (ВИДЕО)

Novosti online

17. 08. 2022. у 15:43

Да расту шансе да би Новак Ђоковић би могао да заигра на Ју-Ес опену 2022, расту. То, нажалост, још не гарантује да ће "на време" десити долазак најбољег српског тенисера свих времена у Њујорк, а у целом том ишчекивању ТВ станица Еуроспорт емитовала је данас једну занимљиву вест.

ЈУ-ЕС ОПЕН НИЈЕ СПРЕМАН ЗА ОВАКВОГ НОВАКА Еуроспорт открио зашто Ђоковић не може у Њујорк (ВИДЕО)

ФОТО: Тањуг

Наиме, та чувена ТВ станица (основана пре чак 33 године, 5. фебруара 1989. године, откад је више пута мењала власника - који сада више и није европски, већ амерички Warner Bros. Discovery) решила је да на друштвеним мрежама обавести своје пратиоце о томе шта је Ноле радио док се чека разрешење његове "Ју Ес опен драме".

А Ђоковић је у своје тренинге уврстио и бразилску борилашку вештину капоеру, која представља спој неколико ствари, што и сами можете видети у прилогу Еуроспорта који је пред вама:

Ову објаву је поменута ТВ станица насловила речима:

"Ју Ес опен није спреман за капоера вештине Новака Ђоковића"

Да ли ће Новак Ђоковић уопште играти на Ју-Ес опену 2022?

Новак Ђоковић се, подсетимо, у петак повукао са списка учесника мастерса у Синисинатијујер на америчко тло не може да ступи као невакцинисан против SARS-CoV-2 типа, али...

Ствари се по том питању полако мењају.

Док Ноле у Београду чека евентуалне позитивне вести око могућности да би могао да заигра на последњем гренд слем турниру у сезони, Ју-Ес опену (од 29. августа до 11. септембра), прво је британски "Тајмс" јавио да "постоји нада да би прилике у САД могле да се окрену у корист српског тенисера".

А онда је на сцену ступио индијски "Тајмс оф Индиа" који је објавио посебан текст на ту тему, али уз наслов "Невакцинисани Новак Ђоковић може да игра на Ју-Ес опену 2022 након што су Сједињене Америчке Државе потврдиле промене Ковид прописа".

У том тексту се тачно наводи да је амерички Центар за контролу и превенцију болести  (ЦДЦ) донео низ нових мера које иду у прилог невакцинисаним особама и изједначавају њихова права са вакцинисаним грађанима, али - међу засад промењеним правилима уопште се не спомиње оно за Новака најважније, правило о обавезном вакцинисању пре путовања из неке друге земље у Сједињене Америчке Државе.

У тексту индијског Тајмса, који је део једне велике медијске групације (која издаје и Економски тајмс, и Мумбаи Мирор, али држи и 13 ТВ станица), наводи се и једна нетачна тврдња:

"Америчке власти су промениле Ковид прописе. Сада су одлучили да не дискриминишу невакцинисане. Ово ће омогућити победнику овогодишњег Вимблдона да игра на последњем гренд слему у сезони, који почиње 29. августа. Организатори Ју-Ес опена још нису обелоданили овај нови развој ситуације. Ипак, сигурно је сада да ће Ђоковић играти у Њујорку".

А нетачна је тврдња јер... Нема никаквих гаранција да ће се у наредне две седмице променити правило ЦДЦ-а о забрани доласка странаца који нису вакцинисани против новог коронавируса. Тачно је да је у одлуци о попуштању мера најављено да ће се у "наредним недељама" и неки други прописи променити "у складу с овом одлуком", и то "укључујући ту о правилима у здравственим установама, приликом окупљања која представљају потенцијално већи ризик за преношење вируса, али и када се ради о путовањима" - но, у овом тренутку, на снази је и даље - забрана доласка невакцинисаних странца у САД.

Свакако, попуштање мера за невакцинисано становништво Сједињених Америчких Држава даје Новаку наду да би могао да игра у Њујорку, где је прошле године поражен у финалу од тренутно најбољег рангираног тенисера света, Данила Медведева из Русије, али Новак Ђоковић још увек не може на америчко тло.

Бонус видео: Новак Ђоковић - Пет тајни због којих је најбољи на свету

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ДА СРЦЕ ПУКНЕ: Малу Петру испраћају на вечни починак - потресан снимак са сахране девојчице коју је убио отац монструм (ВИДЕО)

ДА СРЦЕ ПУКНЕ: Малу Петру испраћају на вечни починак - потресан снимак са сахране девојчице коју је убио отац монструм (ВИДЕО)

ДА СРЦЕ ПУКНЕ: Малу Петру испраћају на вечни починак - потресан снимак са сахране девојчице коју је убио отац монструм (ВИДЕО)

06. 10. 2022. у 18:06

ПОТПУНО ГОЛА: Бритни Спирс у топлесу, без гаћица, људи око ње - муж и деца је се стиде због фотографија које су се појавиле (ФОТО)

ПОТПУНО ГОЛА: Бритни Спирс у топлесу, без гаћица, људи око ње - муж и деца је се стиде због фотографија које су се појавиле (ФОТО)

БРИТНИ Спирс је још једном отишла корак даље. Или је можда исправније рећи - још један корак уназад за некадашњу "поп принцезу".

06. 10. 2022. у 17:28

Коментари (0)

ПОГЛЕДАЈТЕ: Овако је Вучић одувао хрватске новинаре (ВИДЕО)