КАПА ДОЛЕ, НОЛЕ: Новак Ђоковић креће у обнову своје дедовине! Корени се не забораваљају

Новости онлине

14. 08. 2022. у 14:49

НОВАК Ђоковић вратио се у домовину, након што је посетио Црну Гору, а његов облизак села Јасеново поље открио је једну заиста дивну причу, која сведочи о томе колико је наш најбољи тенисер везан за своје корене.

КАПА ДОЛЕ, НОЛЕ: Новак Ђоковић креће у обнову своје дедовине! Корени се не забораваљају

FOTO: Tanjug/AP

Наиме у поменутом место где је до недавно Ноле боравио , Јасеново поље, рођен је његов прадеда Неђељко, који се 1928. године преселио на Косово и Метохију, да би се 1941. вратио бежећи од рата.

Отац Срђана Ђоковића,Владимир, такође је рођен у истом месту, а тениски краљ сада жели да симболично, баш на темељима његове куће сагради нови објекат, и на тај начин обнови своју дедовину. 

То је у разговору за "Информер", открио Милан Ђоковић, рођак Новака, са којим је српски ас до недавно проводио време у Црној Гори. 

- Домаћин скупа био је Новаков стриц Горан. Ноле је био и на нашем породичном имању, које је близу родне куће Нолетовог деде Влада. Од те куће остале су само зидине, урушена је од старости, треба да се обнови, видећемо кад. Засеок у Јасеновом пољу где се налазе наша и некада кућа Нолетовог деде се зове Крстата дола. Новакова породица хтела је да је обнови још 2012, али неки рођаци којима је то у међувремену припало, а свуда су по свету, не могу наћи договор да то врате/поново продају Новаковој фамилији. Ваљало би да се то реши. Ми смо им нудили део имања да направе нову, али они желе на темељима старе куће да изграде објекат. Надамо се да ће се и то догодити – открива Новаков рођак из Никшића.

Подсетимо, током посете Јасеновом пољу, српски тенисер се играо са децом на ливади, а једна ситуација га је насмејала до суза. Један дечак је другог погодио случајно лоптицом у главу, што је Новаку било бескрајно симпатично.

Такође, на једном снимку који је објавио Новаков рођак Милан Ђоковић, види се и како је освајач 21. гренд слем титуле окружен дечицом из поменутог места и седи међу њима као сав обичан свет, док му је у једном моменту пришао и старији човек са којим се Новак срдачно поздравио, а он га је и пољубио као свог најрођенијег умало пустивши сузу.

БОНУС ВИДЕО: ПОРУКА ЗА НОВАКА: На кули Београд исписују се речи подршке

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

ПОЛЕТНО слетну стазу београдског аеродрома "Никола Тесла" погодио је гром и том приликом направио оштећење, због чега су полетања и слетања авиона привремено обустављена, саопштено је са аеродрома.

27. 09. 2022. у 16:38

Коментари (4)

Имаш ДВЕ ХИЉАДЕ разлога за регистрацију на моззартбет.цом