ЕМА РАДУКАНУ НАПРАВИЛА СКАНДАЛ ЗБОГ РУСА: Британци шокирани након њеног потеза

Novosti online

30. 07. 2022. у 09:03

НАЈБОЉА тенисерка велике британије и прошлогодишња освајачица Ју-ес опена нашла се на удару штампе због једне своје одлуке - избора новог тренера.

ЕМА РАДУКАНУ НАПРАВИЛА СКАНДАЛ ЗБОГ РУСА: Британци шокирани након њеног потеза

FOTO: AP/Tanjug

Оно што је упалило аларм код енглеске јавности није његово искуство, већ то што долази из Русије.

Ема Радукану је одлучила да сарађује са Дмитријем Турсуновим, није ни сањала да ће због тога бити део велике контроверзе, посебно јер је Рус четврти тренер који ће ове сезоне радити са њом.

Првобитно је планирано да са Турсуновим сарађује током сезоне на бетону, а да она уколико буде плодоносна буде настављена.

Рус је одустао од рада са другом тенисерком света Анет Контавеј након почетка рата у Украјини.

FOTO: EPA

Лабуристички заступник Крис Брајант је коментарисао одлуку Радукану да промени тренера.

- Кремљ ће ову одлуку искористити за своју пропаганду, као показатељ да Британија није толико забринута због рата у Украјини. Била би штета да Ема настави с овом идејом, тражим од ње да преиспита и осуди Путинов варварски рат,рекао је Брајант за "Телеграф".

Џулијан Најт, шеф парламентарне комисије за Културу, медије и спорт, тражио је хитну реакцију Тениског савеза Велике Британије због одлуке Радукану.

- Иритантно је видети руског тренера који тренира најбољу британску играчицу. Надам се да ће Савез показати минимум лидерства и саветовати Ему који је најбољи избор за њу, казао је Најт.

БОНУС ВИДЕО: ПОРУКА ЗА НОВАКА: На кули Београд исписују се речи подршке

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ХРВАТСКА ГЛЕДА И НЕ ВЕРУЈЕ: Здравко Мамић одушевљен Србима: Они су друга димензија, да их имамо у екипи - били бисмо у финалу!

ХРВАТСКА ГЛЕДА И НЕ ВЕРУЈЕ: Здравко Мамић одушевљен Србима: "Они су друга димензија, да их имамо у екипи - били бисмо у финалу!"

ХРВАТСКА и Бразил играју у четвртфиналу Светског првенства у фудбалу, а уочи те утакмице хрватска јавност са пажњом је пратила шта је о учинку који је Србија имала у Катару говорио Здравко Мамић.

08. 12. 2022. у 16:56

Коментари (0)

ПОЧЕЛА ОКУПАЦИЈА СЕВЕРА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ: Курти послао више од 300 специјалаца на север; Београд има одговор