ТЕНИС У ВРТЛОГУ КОВИДА И ЗАБРАНА: Двоструки аршини и серија нелогичних одлука челника белог спорта на штету играча

Г. ЧВОРОВИЋ

29. 06. 2022. у 21:18

ЛУДИЛО са ковидом се наставља. Неуједначени критеријуми прате караван гренд слема.

ТЕНИС У ВРТЛОГУ КОВИДА И ЗАБРАНА: Двоструки аршини и серија нелогичних одлука челника белог спорта на штету играча

FOTO: EPA

Од сталног дописника "Новости" из Париза

Тако је француска тенисерка Елизе Корне пренела да је на недавном Ролан Гаросу владала "епидемија короне". Играче нико није могао да натера ни да се тестирају!

Истовремено, Новаку Ђоковићу су затворена врата за Ју-Ес опен због тога што није вакцинисан, а питање је и када би могао да оде у Аустралију, јер му из истих разлога важи трогодишња забрана уласка. На делу су, очигледно, различити аршини.

- Сви су га имали и нико није ништа рекао - запањила је јавност 37. играчица света изјавом у вези са ковидом на париском турниру, додајући да је међу играчима био "прећутан договор".

Kаже да у принципу играчи нису желели да се тестирају да себе не би довели у ситуацију да морају да одустану, као и да је видела неке играчице да носе маске, "вероватно из поштовања према другима". Према изворима блиским турниру које преносе француски медији, три случаја су забележена током Ролан Гароса, што не искључује да је их је било још.

АФП је пренео да је Француска тениска федерација, која организује Ролан Гарос, подсетила да на основу владиних налога, вакциналне и санитарне пропуснице нису тражене и да нису били у могућности да било кога натерају да уради тест током турнира. Када се зна да је на делу забрана руским играчима за Вимблдон услед рата у Украјини, али не и на осталим гренд слемовима, као и збрка око бодова која је том приликом настала, јасно је да је тениски спорт задесила серија нелогичности које највише погађају играче, а у овом случају Новака Ђоковића. 

КОРНЕОВА: СА ТИМ МОРА ДА СЕ ЖИВИ

КОРНЕОВА је неколико сати после конференције за медије на друштвеним мрежама прецизирала:

- Рекла сам да сам посумњала на неколико случајева ковида током Ролан Гароса, без икаквих доказа. То сам пре свега урадила да бих истакла да вирус тренутно представља део наших живота и да с њим треба да се живи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)